BIST 9.008
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,18
HABER /  GÜNCEL

Avrupa'dan FETÖ'cü hakim ve savcılara para yardımı

Türkiye'de görevden alınan FETÖ'cü hakim ve savcılar için İsviçre'de fon oluşturuldu.

Abone ol

Avrupa Yargıçlar Birliği (AYB) Türkiye'de görevden alınan yargıçlara ve hakimlere yardım için fon oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin FETÖ'cülükle suçlanan hakim ve savcıların iadesi talebine siyasi kanallardan ret cevabı veren Almanya'ya sert suçlamalarda bulunmuştu. Avrupa'dan bu hakim ve savcılarla ilgili yeni bir adım geldi.

FETÖ iddiasıyla görevden alınan yargı mensuplarının ailelerine destek olmak amacıyla oluşturulan fona Aman hakimler 10 bin Euro bağışladı, İsviçre de fonda yer alacağını açıkladı.

Avrupalı yargıçlar Türkiye'ye, "Masumiyet karinesi ve işkence yasağına saygı duyması" çağrısı yaptı.

15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra Türkiye'de OHAL kapsamında "Fetullahçı Terör Örgütü" (FETÖ) ile ilişkili oldukları gerekçesiyle görevden alınan hakimler, savcılar ve ailelerine, Avrupa Yargıçlar Birliği (AYB) destek olacağını açıkladı.



İSVİÇRE DE KATILACAK

İsviçre Hakimler ve Savcılar Derneği de internet sitesinden yaptığı açıklamada bu kişiler için oluşturulacak olan yardım fonuna katılacaklarını duyurdu.



AİLELERİNE DESTEK OLACAKLAR

İsviçre Hakimler ve Savcılar Derneği üyesi Thomas Stadelmann, "Bizim yapacağımız küçük miktardaki maddi yardımın bu yaralı aileleri biraz olsun rahatlatacağına inanıyoruz, bu konuda bize bazı müracaatlar oldu" diye konuştu.

ALMAN HAKİMLER 10 BİN EURO VERDİ

Öte yandan Alman Hakimler ve Savcılar Derneği'nin de 10.000 Euro katkıda bulunacağı, başka derneklerin üyelerinin de yardım toplamaya başladıkları öğrenildi.

MASUNİYET KARİNESİNE UYUN

İsviçre Derneği'nden yapılan açıklamada Türk makamları kınanarak, "Masumiyet karinesi ve işkence yasağı ile ilgili temel ilkelere saygı duyulmasını istiyoruz" ifalerinde bulunuldu.