BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,26
ALTIN 2.325,14
HABER /  DÜNYA

Avrupa ülkesinden tepki! Bu saldırı AB’ye yapılmıştır!

İSTANBUL Beşiktaş'ta çok sayıda şehit ve yaralının olduğu hain saldırıya bir tepki de Macaristan'dan geldi. Macaristan Dışişleri'nden yapılan açıklamada ''bu saldırı AB'ye yapılmıştır'' denildi.

Abone ol

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Tamas Menczer, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin "Avrupa Birliği'nin güvenliği Türkiye'nin istikrarı ile başlar. Bu yüzden bu tür saldırılar Avrupa Birliği'ne karşı da yapılmıştır" ifadesini kullandı.

Sputnik Türkiye’de yer alan habere göre; Menczer, yaptığı açıklamada, İstanbul’daki saldırıyı şiddetle kınayıp, hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye dilediğinde bulundu.

TÜRKİYE MACARİSTAN'IN DESTEĞİNE GÜVENMELİ

Terörün hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu ve her çeşidini kınadıklarını belirten Menczer, Türkiye’nin, terörle mücadele konusunda Macaristan’ın desteğine güvenebileceğini vurguladı.

BU SALDIRI AVRUPA BİRLİĞİNE YAPILDI

Terörle mücadelede ortak adımlar atılması gerektiğine ve Türkiye’nin istikrarının tüm Avrupa için önemli olduğuna dikkat çeken Menczer, “Avrupa Birliği’nin güvenliği Türkiye’nin istikrarı ile başlar. Bu yüzden bu tür saldırılar Avrupa Birliği’ne karşı da yapılmıştır” değerlendirmesinde bulundu.