BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Avrupa ülkelerine ateş püskürdü

Tasarruf çabaları doğrultusunda Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas maaşından vazgeçti..

Abone ol

Başta Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble olmak üzere birçok Avrupa Birliği ülkesinin Yunanistan'a hakaret ettiğini söyleyen Papulyas, "Bay Schaeuble'nin ülkeme hakaret etmesini kabul etmem mümkün değil. Hollandalılar kim oluyor? Finliler kim oluyor?" dedi.

Yunanistan Savunma Bakanı ve generallerle görüşmesinde bu tepkisini dile getiren 82 yaşındaki Cumhurbaşkanı Papulyas, İkinci Dünya Savaşı'nda Yunanistan'ı işgal eden Nazilere karşı savaştığını hatırlattı. Papulyas, "Biz sadece özgürlüğümüzü savunduğumuz için değil, aynı zamanda Avrupa'nın özgürlüğü için savaştığımız için de gururluyuz" şeklinde konuştu.

İflasla karşı karşıya olan Yunanistan'ın Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, tasarruf paketi çerçevesinde yıllık 85 bin Euro'yu bulan maaşından vazgeçtiğini açıklamıştı.

'DİPSİZ BİR KUYUYA SÜREKLİ PARA AKTARAMAYIZ'
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, ülkesinin Yunanistan'a yardım edeceğini ancak bunun ''dipsiz bir kuyu'' olmadığını söylemişti.Yunanistan ve halkına karşı sorumluluklarının bilincinde olduklarını belirten Schaeuble, ''Yunanistan'a yardım etmek için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Yardım edebiliriz ancak dipsiz bir kuyuya sürekli para akıtamayız'' demişti.

ALMAN BAYRAĞI YAKILDI
Yunanistan'ın başkenti Atina'da ise yapılan gösterilerde en fazla Almanya Başbakanı Angela Merkel'e tepki gösteriliyor. Gösterilerde Almanya bayrağı yakılırken, Merkel'i Nazilere benzeten pankartlar taşınıyor.