BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,91
ALTIN 2.423,01
HABER /  GÜNCEL

Avrupa Ligi'nde İspanyol hegemonyası

Avrupa Ligi yarı finallerine kalan dört takımdan üçü İspanya liginden.

Abone ol

Adil Rami Alkmaar karşısında 2 gol atarak takımı Valencia'yı yarı finale taşıdı.

Avrupa Ligi yarı finallerine kalan dört takımdan üçü İspanya liginden.

Valencia ilk turda 2-1'lik bir avantaja sahip olan AZ Alkmaar'ı sonuçta 5-2 ile elemeyi başardı ve Avrupa ligi yarı finallerinde bir diğer İspanyol takımı Atletico Madrid ile karşılaşma hakkı kazandı.

İlk turda Hannover'ı 2-1 yenen Atletico toplamda 4-2'lik bir skorla yarı finale yükseldi.

Yarı finaldeki 3. İspanyol takımı Athletic Bilbao ise ilk turda 4-2 yendiği Schalke ile ikinci turda berabere kalarak yarı finalde Portekiz'in Sporting Lisbon takımı ile eşleşti.

Sporting Lisbon ilk turda 2-1 yendiği Metalist Kharkiv'i toplamda 3-2'lik bir skorla yenerek yarı finale yükseldi.

Manchester City'i turnuvadan eleyen Sporting Lisbon, Ukrayna'da Ricky van Wolfswinkel Diego Capel'in pasını gole çevirince öne geçti ancak Metalist durumu eşitlemekte gecikmedi.

Metalist bir penaltı kazandığında Lisbon'un avantajını ortadan kaldırmaya çok yaklaştı ancak Cleiton Xavier'in şutu kaleci Rui Patricio tarafından kurtarıldı.

Uzatmalara giden maç 1-1 sona erdi ve Lisbon ilk turda edindiği avantaj sayesinde yarı finale çıktı.

Sporting Lisbon'un Alman Schalke öncesinde Manchester United'ı turnuvadan eleyen Athletic Bilbao karşısında bu kadar şanslı olması beklenmiyor.

Athletic Bilbao karşısında Shalke'nin ikinci maçında Forvet Klaas Jan Huntelaar takımın ilk turda 4-2'lik skorla kaybettiği avantajı geri kazanmak için çok uğraştı ve maçın ilk golünü kaydetti ancak Bilbao'lu Gomez Ibai'nin kalenin sol alt köşesini bulan atışı Shalke'nin umutlarını suya düşürdü.

Maçın 3. golü Raul'dan geldi. Ancak Bilbao'lu Markel Susaeta Schalke'nin üstünlüğünü kısa zamanda sona erdirdi ve takımına ilk turdan gelen üstünlüğü geri kazandırdı. İki takım arasındaki ikinci maç 2-2 sona erdi.

Çeyrek final maçlarının yıldızı Valencia'ydi. İlk turda avantaji AZ Alkmaar'a kaptıran İspanyol takım ikinci maçta sahaya çıkar çıkmaz kazanmaya kararlı olduğunu gösterdi.

Valencia maç boyunca organize olmayı başaramayan Alkmaar defansını sık sık yarmayı başardı.

90 dakika boyunca Valencia'nın belirgin üstünlüğünde geçen maç 4-0 İspanyol ekibin lehine sonuçlandı.

Şu anda İspanyol ligi La Liga'da 3. sıradaki Valencia'nın 6 puan gerisinde olan Atletico Madrid ilk turda Hannover'a karşı edindiği üstünlüğü ikinci turda Adrian Lopez'in golu ile pekiştirdi.

Biram Diouf golüyle Alman takıma bir şans verdiyse de Radamel Falcao'nun golü ile İspanyol takım yarı finallerdeki yerini pekiştirdi.

Takımlar arasındaki ikinci maç da ilki gibi 2-1'lik bir skorla sona erdi.