BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Avrasya Tüneli geçiş ücreti ne kadar olacak?

Avrasya Tüneli geçiş ücreti ne kadar, Avrasya Tüneli güzergahı, Avrasya Tüneli ile birlikte Göztepe ve Kazlıçeşme arası 15 dakikaya inecek. Avrasya Tüneli geçiş ücreti son dakika Erdoğan açıkladı detaylar internethaber'de.

Abone ol

Avrasya Tüneli geçiş ücreti belli oldu. Araçlar ve minibüsler geçiş ücretinde fark ödeyecek mi? Minibüsler yolcu sayısına göre fark verecek mi? 21 Aralık'ta kullanılmaya başlanacak olan Avrasya Tüneli'yle ilgili tüm detaylar internethaber'de.

Avrasya Tüneli'nde sona doğru. İstanbul'u denizin altından bağlayacak olan ve trafiği en aza indirgemeyi hedefleyen Avrasya Tüneli'nde son bir gün. Avrasya Tüneli'nin geçiş ücreti de açılmadan önce açıklandı. 

AVRASYA TÜNELİ GEÇİŞ ÜCRETİ

1 milyar 245 milyon 121 bin 188 ABD dolarlık Avrasya Tüneli’ni tamamlayacak firmalar, tüneli 24 yıl 5 ay boyunca işletecek. Avrasya Tüneli geçiş ücretinde dolar kuru baz alınacak.Tünelden araç geçiş ücretleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son dakika açıklamada 15 TL olduğunu duyurdu. Başlangıçta 120 bin ile 130 bin aracın geçmesi beklenen Avrasya Tüneli’nin, iki gidiş ve iki geliş yolunda hem HGS hem OGS ile geçiş yapılabilecek. Ayrıca bir nakit gişesi bulunmayacak, araçtaki yolcular için ayrıca ödeme yapılmayacak.

AVRASYA TÜNELİ GÜZERGAHI

İstanbul'da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli, toplam 14,6 kilometrelik bir güzergahı kapsıyor. Güzergahta yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya kadar inecek.

Avrasya Tüneli'nde hız sınırı 70 km olacak. Tünelin güzergahını merak eden vatandaşların güzergaha bağlı olarak merak ettiği diğer bir soru da “Avrasya Tünel girişi nereden yapılacak?” oldu. Asya kıtasından giriş Harem Üsküdar tarafından olacak; Avrupa kıtasından giriş ise Çatladıkapı Fatih tarafından.