BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Avcıyı YİMPAŞ mı yedi?

Anavatan Partisi Mersin Milletvekili Özcan, Hanefi Avcı'yı YİMPAŞ'ın yediğini öne sürdü

Abone ol

Anavatan Partisi Mersin Milletvekili Hüseyin Özcan, ''Emniyet Genel Müdürlüğünün eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Hanefi Avcı'nın görevden alınması olayının, YİMPAŞ Holdingin üzerine gitmesiyle bir ilgisi bulunmakta mı?'' diye sordu.

Özcan, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, basında, ''Avcı ve ekibinin, YİMPAŞ Holdingin para transferi işlemlerine ulaşmasından sonra görevden alındığı'' yönünde haberler yer aldığını kaydetti. Avcı'nın, 2005 yılının Şubat ayında Almanya ve İsviçre'deki makamlara YİMPAŞ'ın para hareketleri hakkında yönelttiği 30 soru ve cevabının ne olduğunu öğrenmek isteyen Özcan, şöyle devam etti:

''İsviçre ve Almanya'dan gelen 14 adet dosyanın, 1 yıldır tercüme edilmek üzere raflarda bekletildiği bilgileri doğru mu? Hanefi Avcı'nın görevden alınması olayının, YİMPAŞ Holdingin üzerine gitmesiyle bir ilgisi bulunmakta mı? Avcı, neden görevden alınmıştır? Dosyalar üzerinde 1 yıldır işlem yapılmamasının sebebi nedir? Sorumlular hakkında soruşturma açtırmayı düşünüyor musunuz?''