BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Atıklardan yapılan elbiseler sergilendi

Ataşehir Belediyesi 5. Çevre Şöleni kapsamında Celal Yardımcı Ortaokulu 7. ve 8. Sınıf öğrencilerinin atık malzemelerle geri dönüşüm kıyafet defilesi Fevzipaşa Caddesi’nde yapıldı.

Abone ol

Defileye Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Katılımın yoğun olduğu defilede bir selamlama konuşması yapan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman,“Ataşehir Belediyesi her alanda olduğu gibi çevre alanında da kuruluşundan bugüne kadar Ataşehirlilerin katkı ve destekleri ile birçok çevre projesini yaşama geçirdi. Yeşilci, çevreci ve İnsan odaklı bir belediyeyiz. Okul çağındaki gençlerimize çevre bilincini aşılamak adına elimizden geldiğince her türlü katkıyı desteği sunacağız” dedi.

Defilede yer alan Celal Yardımcı Ortaokulu öğrencisi Enes Altundaş da “Hocamız atık malzemelerden bir şeyler yapın dedi benim aklıma da çöp poşetlerinden uçurtma kuyruğu şeklinde kıyafet yapmak geldi. Kıyafetimi kendim tasarladım evdeki çöp poşetlerini değerlendirerek yaptım” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Nazlıcan Aydemir ise “Atık mukavva kartonlarından etek yaptım. Tasarım bana ait mukavvaların sert olmasından ve kabarık durmalarından dolayı etek yapmayı düşündüm” diye konuştu.

Edanur Acar da duygularını şöyle paylaştı: “Renkli kâğıtlardan elbise yapmayı düşündüm. Kıyafetimin her şeyini ben yaptım. Kendim tasarladım ve kendim diktim. Elbisemin üstüne kâğıtları zımbaladım. Defilemizin amacı atık malzemeleri kullanalım. Doğaya zarar verecek maddeleri atmayalım.”

Atık malzemelerle geri dönüşüm kıyafet defilesini düzenlemelerindeki amaçlarının atık malzemelerin çöp olmadığını vurgulamak olduğunu ifade eden Celal Yardımcı Ortaokulu Teknoloji ve tasarım öğretmeni Hatice Öğüt Üstün de sözlerine şöyle devam etti: “Çevreye birazda olsa katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu etkinliği belediye ile birlikte geleneksel olarak düzenliyoruz. 50 tane çocuk sahneye çıkacak. Kıyafetlerin tamamını kendileri tasarladı.”