BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Atıklar hayale dönüşüyor

'Hayalimdeki İstanbul Proje Yarışması'nın ikinci elemesine kalan 3 boyutlu hale getirilen 60 proje, sergilenecek.

Abone ol

İstanbul Valiliği'nin onayı, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gözetiminde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal bir projesi olan Kentim İstanbul Projesi'nin katkılarıyla Parkorman İstanbul'un organize ettiği 'Hayalimdeki İstanbul' adlı yarışmada, ilköğretim öğrencileri hayallerindeki İstanbul'u atık malzemeler kullanarak projeye döküyorlar.

Bir grubun yaşadığı yeri, semti veya kenti kendine konu alarak seçip, o konuyu anlatan bir proje geliştirmesi amacını taşıyan 'Hayalimdeki İstanbul Yarışması', projeyi güncel yaşantıda kullanılan atıklarla sanatsal bir objeye dönüştürmeyi sağlıyor.

Öğrencilerin 400'e yakın projeyle

Katıldıkları 'Hayalimdeki İstanbul Projesi Yarışması kapsamında Milli Eğitim Müdürlerine, okul müdürlerine-öğretmenlere ve öğrencilere olmak üzere yarışmayla ilgili eğitim ve bilgilendirme amacıyla 3 gün süren 3 ayrı konferans verildi.

Proje tesliminin 20 Ocak'ta tamamlandığı 'Hayalimdeki İstanbul Proje Yarışması'nın ikinci elemesine kalan 3 boyutlu hale getirilen 60 proje, 1800 metrekarelik bir alanda sergilenecek. Ayrıca salonda Mimarlar Odası "insanlık suçu" sergisi ile Büyük Şehir Belediyesi "kentim İstanbul projesi eski İstanbul" fotoğraf sergisi bulunacak

Jüri, 19 Şubat'ta değerlendirmesini yapıp sonuçları belirleyecek. Dereceye gireceklerin seçileceği ödül töreni ve şölen 21 Şubat'ta gerçekleşecek.