BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.485,41
GÜNCEL

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na "Büyük Göç" başladı

Atatürk Havalimanı, yeni yapılan İstanbul Havalimanı'na taşınıyor. "Büyük Göç" olarak adlandırılan tarihi taşınma işlemi saat 03.00'da başladı. Atatürk Havalimanı'ndan Türk Hava Yolları’na ait malzeme ve araçlarla yola çıkan TIR'lar, İstanbul Havalimanı'na giriş yaptı. İşte taşınma süreci ve yeni havalimanı hakkında bilmeniz gerekenler...

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na taşınma süreci, bu gece başladı. Saat 03.00'te start alan taşınma, 6 Nisan Cumartesi akşamı saat 23.59'da tamamlanacak. Bu tarihi taşınma, toplam 45 saat sürecek.

THY'nin malzeme ve araçları, taşınma sürecinde 707 TIR seferi ile yeni evi İstanbul Havalimanı'na taşınacak. Atatürk Havalimanı'ndan THY'ye ait malzeme ve araçları İstanbul Havalimanı'na nakleden ilk tırlar, yeni havalimanına ulaştı.

Taşınma kapsamında, Atatürk Havalimanı'ndan boş olarak havalanan Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçaklar da İstanbul Havalimanı'na inmeye başladı. İlk etapta THY'nin 167 uçağı İstanbul Havalimanı'na boş inecek. Diğer uçakların da hava trafiği ve havalimanın müsaitliğine göre İstanbul Havalimanı'na gönderilmesi planlanıyor.

Sitene Ekle