BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,81
ALTIN 2.442,08
HABER /  DÜNYA

Atatürk Havalimanı kışa hazır

İstanbul’da beklenen kar yağışı ve soğuk havaya karşı Atatürk Havalimanı’nda önlem alan DHMİ yetkilileri, buzlanmaya karşı bin ton solüsyon ...

Abone ol

İstanbul’da beklenen kar yağışı ve soğuk havaya karşı Atatürk Havalimanı’nda önlem alan DHMİ yetkilileri, buzlanmaya karşı bin ton solüsyon aldı.
İstanbul’da beklenen yoğun kar yağışı ve soğuk hava Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkililerini harekete geçirdi. Kış mevsimi başlamadan tüm önlemleri alan DHMİ kar yağışı ve soğuk havanın uçuş trafiğini aksatmaması için tüm hazırlıklarını tamamladı. Meteoroloji’nin kar yağışı ve soğuk hava uyarısının ardından Atatürk Havalimanında bulunan tüm yer hizmetleri şirketleri ile toplantı yapan Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkilileri tüm şirketlerden görevlerini eksiksiz yerine getirmesini istedi.
DHMİ uçaklara ve pistlerde buzlanmaya karşı de-icing /anti-icing yapmak için bin ton solüsyon aldı. Ayrıca karla mücadelede kullanacak tüm araçların bakımları yapılarak kışa hazır edildi. DHMİ hazırlıklar aşamasında tüm çalışanlarına eğitim verdi. Bu kapsamda İstanbul’da kar yağışının beklendiği günlerde önemli noktalarda bulunan personel mesaiye bırakılacak. Ayrıca DHMİ ekipleri pistlerde buzlanma olup olmadığını anlamak için sık sık frenleme cihazları ile ölçüm yapıyor.
(İHA)