BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,23
ALTIN 2.447,12
HABER /  POLİTİKA

Atalay İnternethabere konuştu

Devlet Bakanı Beşir Atalay, AK Parti'nin kongresini İnternethaber'e değerlendirdi.

Abone ol

Devlet Bakanı Beşir Atalay, AK Parti 2. Olağan Kongresinin yapısal ve siyasi bazı yeniliklere dalga vuracağını belirtti. Kurullarda gençlerin ve kadınların ön plana çıkarılacağını söyleyen Atalay, AB hedefinde sapma olmayacağına dikkat çekti.

FATMA SİBEL YÜKSEK
İNTERNETHABER-ANKARA

Kongre sürecini İnternethaber'e değerlendiren Atalay, genel seçimler öncesine rastlamasına rağmen, kongrenin 'olağan' konrgre olduğuna ve rutin takvime bağlı bulunduğuna dikkat çekti. Atalay, AK Parti 2.Büyük Kongresi'nin 'sadece delege ağırlıklı' olmadığını, partililer ve vatandaşların da 'muazzam ilgi gösterdiğini' belirtti. Kongrede öne çıkacak olan en önemli eğilimin 'kadınların ve gençlerin katılımını sağlamak' olacağını kaydeden Atalay, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da bu konuya özel bir önem verdiğinine dikkat çekti..Seçilme yaşının 25'e düşürülmesine ilişkin Anayasa değişikliğinin AK Parti'nin öncülüğünde gerçekleştiğini söyleyen Atalay, bu anlayışın kongreye de yansıyacağını ve parti kurullarında artık daha fazla genç üyenin yer alacağını belirtti.

AB DESTEĞİNDE DÜŞME YOK
Konrenin siyasi mesajları arasında 'AB kararlılığının' bulunacağını söyleyen Atalay, "Kamuoyunda AB desteğinin düştüğü görüşü tartışılır. Bizim araştırmalarımız öyle söylemiyor. İddia edildiği gibi keskin düşmeler yok.Kamuouyu artık AB'ye soğuk bakıyor diye bir şey yok: Önemli olan nasıl takdim edildiği.." diyekonuştu. Atalay, AK Parti'nin dış politikada AB önceliğinde herhangi bir değişiklik olmayacağını kaydetti..