BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Asya Kupası 2011 kuralar çekildi

Katar'da gerçekleştirilecek Asya 2011 Kupası için kuralar çekildi. Kupada takımlar dört gruba ayrıldı.

Abone ol

Katar'ın ev sahipliğinde gerçekleşecek Asya 2011 Kupası Şampiyonası kuraları Doha'da çekildi. Özbekistan, Japonya, Güney Kore, İran, Irak, Suudi Arabistan,Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Çin, Avustralya, Hindistan, Katar, Suriye ve Kuzey Kore'nin mücadele edeceği şampiyonda takımlar dörderli dört gruba ayrıldı.

Ev sahibi Katar'ın A grubunda yer aldığı şampiyonada Japonya B grubunda ter dökecek. Kıtanın güçlü ekiplerinden Avustralya ise G.Kore ile birlikte C, İran ve Irak ise D grubunda yer aldı.

Şampiyonadaki bir diğer ekip olan Orta Asya'nın tek ülkesi Özbekistan ise A grubunda mücadele edecek. Özbekistan tarafı gruptan memnun kaldı. Özbekistan ilk maçını ev sahibi Katar ile yapacak. Bu maç aynı zamanda şampiyonanın açılış maçı olmuş olacak.

Özbekistan Milli Takım Çalıştırıcısı Vadim Abramov kura çekimi sonrasında yaptığı ilk açıklamada gruptan memnun olduklarını ve rakipleriyle mücadele edecek güçte olduklarını kaydetti.

En son 2007'de yapılan Asya Kupası'nı finalde Suudi Arabistan'ı 1-0 yenen Irak kazanmıştı. 2011'de 15.si düzenlenecek kupanın ilki 1956'da yapılmıştı. Asya kupasını ilk kaldıran ülke ise Güney Kore olmuştu. Şampiyona, Katar'ın ev sahipliğinde 9-29 Ocak 2011 tarihleri arasında yapılacak.

Kura çekiminde Asya Futbol Federasyonu (AFF) ilgilileri ve katılımcı ülke temsilcileri hazır bulundu.

Yapılan kura çekimi sonucunda ülkelerin gruplara göre dağılımı şöyle:

A Grubu

Katar

Kuveyt

Çin

Özbekistan

B Grubu

Suudi Arabistan

Suriye

Ürdün

Japonya

C Grubu

Güney Kore

Hindistan

Bahreyn

Avustralya

D grubu

Irak

Kuzey Kore

Birleşik Arap Emirlikleri

İran