BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.412,56
HABER /  GÜNCEL

Astra, zerafetin simgesi olacak

Opel Fransız üreticilere nazire yaparcasına Coupe Cabrio formatında etkileyici bir Astra modeli geliştirdi. Yeni Astra, açılabilir tavanıyla herkesi büyüleyecek.

Abone ol

Cabrio otomobiller Opel tarihinde önemli bir yer tutar. Kompakt sınıftaki bu serüven ’87 yılında tanıtılan Kadett Cabrio’ya uzanıyor. 2000 yılında tanıtılan ve tasarım firması Bertone’nin imzasını taşıyan Astra Cabrio ise ulaştığı 55 bin adetlik satış rakamıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Opel şimdilerde bu sınıfa yönelik yepyeni bir otomobilin lansmanıyla karşımızda… Kamuoyu beğenisine sunulacak otomobil Astra Twintop… Tigra Twintop’ta olduğu gibi metal açılır bir tavana sahip olan Astra Twintop markanın Belçika Anvers’teki fabrikasında üretilecek.

Astra TwinTop eylül ayının ortasında düzenlenecek olan Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ilk kez vizyona çıkacak. Yeni nesil elektro-hidrolik katlanır tavanlı, dört koltuklu otomobil, 2006 yılı ilkbaharında Avrupa showroomlarındaki yerini alacak.

4480 mm uzunluğa, 1760 mm genişliğe ve 1410 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin en büyük avantajı geniş bagaj hacmi. Tavan kapalıyken sunulan 440 litrelik kullanım hacmi, tavan açıldığında 200 litreye geriliyor. Ancak bu durum için Opel mühendisleri kullanımı kolaylaştıran özel bir sistem geliştirmişler. Elektrikli çalışan ‘Kolay Yükleme’ fonksiyonunun adapte edildiği sistemde bir butona dokunuşla, otomobil bagajına yatay olarak istiflenen tavan bölümleri yaklaşık 25 santimetre yükseltilebiliyor. Bu şekilde koruyucu örtü altındaki kargoya kolayca erişim sağlanabiliyor.

Astra Twintop’un tavanı tek bir tuşla otomatik olarak 30 saniye içerisinde açılıyor veya kapanıyor. Ön bölümü diğer kardeşlerine benzeyen otomobilin arka bölümüyse yeniden şekillendirilmiş. Otomobil 1.6 litre 105 HP, 1.8 litre 125 HP, 2.0 litre turbo beslemeli 170 ve 200 HP benzinli ve 1.9 litre 150 HP dizel motor seçenekleri sunulacak.

Sürekli elektronik süspansiyon kontrollü (CDC) uyumlu IDSPlus şasi, spor sürüş modu ve direksiyon açısı ile yönlendirilen AFL bi-xenon farlar gibi özellikler Astra Twintop’un güvenlik donanımları arasında bulunuyor. Ayrıca otomobil hem aktif hem de pasif özellikleri birleştiren geniş kapsamlı Opel SAFETEC güvenlik sistemiyle donatılmış. Opsiyonel takviye çubukları tavan açıkken devrilmeye ve takla atmaya karşı ek koruma sağlıyor.

Kaynak: www.milliyet.com.tr