BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  MEDYA

Aslında bir sabahlık işi var hepsinin

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, çözümü yapılan ByLock kullanıcısı FETÖ'cülerin arasındaki 17 milyon 169 bin 45 mesajdan bazılarını köşesine taşıdı.

Abone ol

Haberin başlığı bize ait değil, deşifre edilen bir Bylock kullanıcısının mesajı. Onu köşesinin başlığına taşıyan isim ise Sabah yazarı Hilal Kaplan oldu.

Kaplan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün çözdüğü, ByLock kullanıcısı FETÖ'cülerin arasındaki 17 milyon 169 bin 45 mesajdan birkaçına köşesinde yer verdi. İşte o şok mesajlar:

"Hocaefendi, '2000 kişiyi almadan düzelmez bu işler, seçimle falan olmaz' demiş."
"Saray'a yürüyüp, o adamı taşlayıp indirmeden olmaz."
"Aslında bir sabahlık işi var hepsinin."
"Üç savcı yazacak iddianameyi, kolluk gücü olarak üç asker makul şüphe gözaltısı yapacak. Hâkimler de ikinci gün ayarlanıp, iş bitecek."
"Kurul üyelerini de alacaksın, medyayı da. Bir günde toplar, geçersin. Bir haftada değişir. Gerisi artık ülkeyi ele almış olacaksın."
"Hazırlık var şu an. Toplanacakların listesini oluşturuyorlar."
"Yok ya, kim çatışacak? Mısır'daki kadar bile olmaz."
"Gözaltı olamayacakları güvenlik açısından ablukaya alacaksın. Sonra istifa ve yurtdışı."
"İlk günü tüm medyaya kayyım. Manşetler, 'Uçurumdan dönüldü, Kaos bitti, vb.' olacak. Bir yıla toplanır abi. Olmadı, 'devlet benim' der, geçersin."
"DEAŞ, vatana ihanet ve 17-25 Aralık. Cumhurbaşkanı'na bile kanunen gözaltı yapılabiliyor. Sonra istifaları istenir abluka altında iken. Kabul etmeyenler ya İmralı ya yurtdışı. Aynı saatlerde tüm medyaya da kayyım atanacak."

CHP İLE FETÖ AYNI AMACA YÜRÜYOR

Bu mesajları aktaran Hilal Kaplan sözü CHP'nin yürüyüşüne getiriyor.  Gülen'in 'Dosdoğru yürüyün' talimatınını hatırlatıp FETÖ'cü olduğu tescilli tüm isimlerin yürüyüşe destek vermesine dikkat çekiyor.

CHP Grup Başkanvekilinin, "Gün gelecek, bu dosyalar nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanacaktır" açıklamasına değinen Kaplan'a göre CHP ile FETÖ ile aynı amaca matuf yürüyor.