BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay tahliye edildi!

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi'nin yönetici ve yazarlarına yönelik davada tutuklu bulunan gazetenin yayın danışma kurulu üyesi yazar Aslı Erdoğan ve dil bilimci Necmiye Alpay tahliye edildi.

Abone ol

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi'nin yönetici ve yazarlarına yönelik davada tutuklu bulunan gazetenin yayın danışma kurulu üyesi, yazar Aslı Erdoğan ile dilbilimci-yazar Necmiye Alpay'ın aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılanmasına başlandı.

Duruşma savcısı yaklaşık 4,5 aydır tutuklu bulunan Aslı Erdoğan ve 4 aydır tutuklu bulunan Necmiye Alpay için tahliye talep etti.

MAHKEME TAHLİYE KARARI VERDİ

Mahkeme, Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay ve Bilir Kaya'nın tahliyesini kararlaştırdı. Gazetenin yayın danışma kurulu üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklu olarak yargılanan Aslı Erdoğan savunmasında, "Ben sadece yazarım. Yazdıklarım dışında hiçbir şeyden sorumlu değilim" dedi.

DURUŞMAYI MİLLETVEKİLLERİ DE İZLEDİ

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, tutuklu sanıklar Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay ile tutuksuz sanıklardan Eren Keskin katıldı. Diğer sanıklardan duruşmaya katılan olmadı. Duruşmaya, Aslı Erdoğan'ın annesi Mine Aydostlu, CHP'li milletvekilleri Barış Yarkadaş, Sezgin Tanrıkulu ve Selina Doğan'ın yanısıra Almanya, İngiltere, Fransa, İsviçre konsolosluk temsilcileri ile çok sayıda kişi de izleyici olarak katıldı.