BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Aşkınız diyetinizi bozuyor mu?

Aşkınız diyetinizi bozuyor mu?

Duygusal yeme bozukluğu; baş edilemeyen stres, aşk, üzüntü ve keder gibi duygularla birlikte seyredebiliyor. burada gerçekte yaşanan ise açlık değil, üstesinden gelinemeyen duygular. aşk, birçok kadında başlangıçta kısa süreli bir iştahsızlık yapıyor. sonrasında eğer özellikle problemli bir...

Aşkınız diyetinizi bozuyor mu?

Duygusal yeme bozukluğu; baş edilemeyen stres, aşk, üzüntü ve keder gibi duygularla birlikte seyredebiliyor. Burada gerçekte yaşanan ise açlık değil, üstesinden gelinemeyen duygular. Aşk, birçok kadında başlangıçta kısa süreli bir iştahsızlık yapıyor. Sonrasında eğer özellikle problemli bir ilişkinin içindeyse duygusal yeme atakları yaşanabiliyor. Duygusal yeme ataklarında, genelde kişinin arzu ettiği besinler yüksek karbonhidrat içeren şekerli ve unlu pastalar, kek gibi yiyecekler ya da çikolata oluyor. Genelde duygusal yeme atağı sonlandığında kişinin hissettiği duygu ise ne yazık ki vicdan azabı oluyor.

Aşkınız diyetinizi bozuyor mu?

Eğer aşıksanız kendinizi heyecanlı hissedebilirsiniz ve bunun sonucunda iştahınız kesilebilir. İşte bu durumda sağlığınızın olumsuz etkilenmemesi ve kendinizi daha dingin ve huzurlu hissedebilmeniz için yapmanız gerekenler var. İştahsızsanız dört ana besin grubu olan süt, süt ürünleri, et çeşitleri, sebze-meyve ve tahıl grubu besinlerinden azar azar ve sık aralıklarla tüketmelisiniz. Tek çeşit beslenmekten kaçınmalısınız. Bu dönemde bitki çaylarının gücünden de yararlanabilirsiniz. Melisa çayı, sarı kantaron ve papatya çayı gibi sakinleşmenize yardımcı olacak bitkisel çayları tüketerek kendinizi daha dingin hissedebilirsiniz. Tam tahılları ve kuru baklagilleri sofranızdan eksik etmeyin.

Aşkınız diyetinizi bozuyor mu?

Tam tahıllı ekmeklerde, bezelye, barbunya, nohut gibi kuru baklagillerde yüksek oranda bulunan B vitaminlerinin sinir sisteminiz açısından önemli olduğunu unutmayın. B vitamini yetersizliği olan kişilerde, depresyona daha sık rastlandığı bilimsel bir gerçek. Somon yemeyi de unutmayın. Çünkü somon balığının içerisinde bulunan Omega – 3 yağ asitleri, bu dönemde daha mutlu hissetmenize yardımcı olacaktır.

Aşıkken tek çeşit beslenmekten kaçının, bitki çaylarının gücünden faydalanın, tam tahılları ve kuru baklagilleri sofradan eksik etmeyin. Tam tersi durumda sevgilimden ayrıldım diye buzdolabının önüne kamp kurmak yerine; egzersiz yapın, 100 kaloriyi geçmeyen tahıl barları atıştırın.

Aşkınız diyetinizi bozuyor mu?

Eğer üzüntü, stres veya keder sebebi ile iştahınızın açıldığını hissediyor, tokken bile atıştırıyor, sebepsiz bir şekilde kendinizi buzdolabının önünde buluyorsanız öncelikle bunun farkına varın. Yeme ihtiyacınızın aslında açlıkla ilgili olmadığını anlamalı ve hangi duygunuzun sizi buzdolabının önüne götürdüğünü kendinize itiraf etmelisiniz. Nefes egzersizleri yapın. Sessiz bir alanda nefes egzersizi yapıp, yemek yedikten sonra daha mutsuz hissedeceğinizi kendi kendinize söyleyerek kişisel telkin yapın. En sevdiğiniz arkadaşınızı arayın. Kafanızdaki yeme içgüdüsünü dağıtmak adına yakın bir arkadaşınızı arayarak başka konularda sohbet edin. Kısa bir yürüyüşe çıkın.