BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,83
ALTIN 2.403,76
HABER /  GÜNCEL

Asker uyudu şehit babası isyan etti

Terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu Van'da şehit olan 3 askerin memleketlerinde öfke ve gözyaşı vardı...

Abone ol

Konya Akşehir'de yaşayan acılı baba oğlunun şehit olduğunu televizyon haberlerinden öğrendi, yetkililere sitem etti.

Van'da terör örgütü PKK üyelerini taşıyan otomobilden, askeri araca el bombası atılması ve uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Sağ'ın (33) babası Ali Sağ, ''Oğlumu 15 gün önce gittiği yeni görev yerine 'güle güle git, güle güle gel' diyerek uğurlamıştım'' dedi.

Acı haberin duyulmasının ardından şehidin Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Yeşil köydeki baba ocağına ateş düştü.

YETKİLİLER İFTARDAN SONRA GELDİ

Türk bayraklarıyla donatılan evde taziyeleri kabul eden baba Ali Sağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun şehit haberini televizyonlardan öğrendiklerini söyledi.

Hayvanlarıyla ilgilendiği sırada oğlunun yanına gelerek, ''Baba televizyonlardan öğrendik. Ağabeyim şehit olmuş'' dediğini anlatan acılı baba Ali Sağ, bunun üzerine telefonla aradığı gelininin de olayı doğruladığını belirtti.

"GÜLE GÜLE GİT GÜLE GÜLE GEL" DİYEREK UĞURLAMIŞTI

Askeri yetkililerin evine iftardan sonra geldiğini dile getiren baba Sağ, ''Biz oğlumuzun şehit haberini televizyonlardan öğreniyoruz. Neden bu kadar beklendi? Oğlumuzun şehit haberini televizyonlardan mı öğreneceğiz? Oğlumu 15 gün önce gittiği yeni görev yerine 'güle güle git, güle güle gel' diyerek uğurlaşmıştım. Ancak şehit haberini aldık'' diyerek gözyaşı döktü.

Şehit Sağ'ın 15 gün önce İzmir'den görev yaptığı Van'a tayininin çıktığı ve 3 çocuğunun olduğu bildirilmişti.

YENİ GÖREV YERİ VAN'A BİR HAFTA ÖNCE GİTMİŞTİ

Van-Başkale karayolunda PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Serkan Angay'ın (31) Mersin'in Anamur ilçesindeki ailesi, acı haberle yıkıldı.

Oğullarının şehit olduğu haberini akşam saatlerinde eve gelen jandarma yetkililerinden alan baba Ali Angay ve anne Ayten Angay, gözyaşlarına hakim olamadı.

Acı haberin ardından şehidin baba ocağı, taziyeye gelenlerle dolup taştı. 11 yıllık asker olan Jandarma Uzman Çavuş Serkan Angay'ın bir hafta önce Anamur'daki ailesiyle görüştükten sonra yeni görev yeri olan Van'a gittiği öğrenildi. Evli ve bir çocuk babası olan şehidin cenazesinin bugün ikindi namazı sonrası Anamur'da düzenlenecek olan askeri törenin ardından toprağa verileceği kaydedildi. 

BİR HAFTA ÖNCE İZMİR'E TAYİNİ İSTEMİŞ

Van'ın Başkale ilçesinde şehit olan Astsubay Başçavuş Coşkun Tanrıöver'den geriye bir kaç mutluluk fotoğrafı kaldı.

Terör örgütü üyelerince Van'ın Başkale ilçesi Gedikpaşa köyü yakınlarında askeri kontrol noktasına düzenlenen saldırıda şehit olan Gaziantepli Astsubay Başçavuş Coşkun Tanrıöver'den geriye, eşi Zeliha ve 8 yaşındaki kızı Ece ile çektirdiği mutluluk fotoğrafları kaldı.
Şehit Başçavuş Coşkun Tanrıöver, memleketi Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine bağlı Doğanpınar köyünde düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Bu arada, Şehit Başçavuş Coşkun Tanrıöver'in şehit düşmeden bir hafta önce Gaziantep'e izne geldiği ve yakınlarına, İzmir'e tayinini istediğini söylediği öğrenildi.