BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Asker çarşı izninde boğuldu

Tarsus ilçesinde çarşı iznine çıkan bir asker serinlemek için girdiği Tarsus Şelalesi'nde boğuldu. Askeri kurtarmak için suya atlayan bir vatandaşın da şelalede kaybolduğu öğrenildi.

Abone ol

Mersin'in Tarsus ilçesinde çarşı iznine çıkan bir asker serinlemek için girdiği Tarsus Şelalesi'nde boğuldu. Askeri kurtarmak için suya atlayan bir vatandaşın da şelalede kaybolduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Tarsus'un Yenice Beldesi 52. Mühimmat Bölüğü'nde vatani görevini yapmakta olan 1988/2 tertip erler Hasan Akça ve Kerim Keskin hafta sonu iznine çıktı. Tarsus Şelalesi'nde serinlemek isteyen askerlerden Hasan Akça (21), arkadaşının uyarılarına aldırış etmeyen suya girdi. Akça, suyun debisinin yüksek ve şelalenin akıntısının kuvvetli olmasından dolayı bir anda gözden kayboldu. Hasan Akça'yı kurtarmak isteyen Tarsuslu bir vatandaş ise Hasan'ın boğulduğunu görünce arkasından suya atladı. Bir süre sonra Hasan Akça'nın cesedi göründü, fakat arkasından atlayan kimliği belirsiz diğer vatandaşın cesedi kayboldu.

Hatay Dörtyol ilçesinden olduğu öğrenilen Hasan Akça'nın cesedi, Tarsus Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Burada yapılan tetkikten sonra cenaze Tarsus Belediyesi Cenaze Nakil Aracı ile Adana'ya sevk edildi.

Hasan Akça'yı kurtarmak isterken kendisi de boğulan diğer vatandaşın cesedinin aranmasına devam ediliyor