BIST 10.166
DOLAR 32,29
EURO 35,09
ALTIN 2.402,76
HABER /  GÜNCEL

Asker Akçakale'de siper kazıyor

Top mermisinin düştüğü Akçakale'de asker teyakkuzda. Eli tetikte bekleyen Mehmetçik, siper kazıyor.

Abone ol

Akçakale sınırındaki askeri hareketlilik devam ediyor. Geçtiğimiz gün sınıra sevk edilen obüslerin ardından şimdi de kepçelerle sınıra mevziler kazıldı.

Suriye'de Esad'a bağlı askerler tarafından bombalanan Tellebyat'a sınır olan ve Tellebyat'a atılan bombaların isabet ettiği Akçakale'de 5 vatandaşın hayatını kaybetmesinin ardından yaşanan askeri hareketlilik sürüyor.


OLASI SAVAŞTA 4 RİSK

Suriye ile gerilim her geçen gün tırmanıyor. Savaş çıkması durumunda Ankara ve Şam'ı bekleyen riskler neler? Cevaplar için tıklayın.

ESAD ASKERLERİ URFA SINIRINA YAKIN KÖYLERDE SALDIRILARINA DEVAM EDİYOR

Dün Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in de ziyaret ettiği ilçede sınırın hemen önünde bulunan ve bir tankın beklediği boş araziye kepçelerle mevziler kazılırken, öte yandan Esad askerlerinin Şanlıurfa sınırına yakın Suriye köylerine saldırıları da şiddetli şekilde devam ediyor. Yaralanan muhalifler tedavileri yapılmak üzere Akçakale’ye getirildi.

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in dünkü Akçakale ziyareti ve verdiği mesajlar bölgeyi hareketlendirdi. Özel'in "Devam ederse daha şiddetlisini yapacağız" sözleri heyecan uyandırdı. Bugün ise ilçenin sıfır noktasında asker siper kazdı.

uuuuuuuuuuu.20121011162421.jpg

SINIR KAPISINDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Uzun süredir önlemlerin alındığı Akçakale Sınır Kapısı'ndaki güvenlik önlemlerinin daha da artırıldığı gözlendi. Kapının Türkiye tarafında daha önce bir olan namlusu Suriye'ye çevrili halde konuşlanan zırhlı araç sayısı ikiye çıkarıldı.

Araçların yanına nöbet tutmak için toprak mevzi hazırlanırken, ayrıca sınır bölgesindeki askeri hareketlilik de devam ediyor.

u.20121011121419.jpg