BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Asırlık çınarın içinde bakın ne var ?

Azerbaycan’daki asırlık çınar ağacının gövdesi kahvehane olarak kullanılıyor.<br/>Azerbaycan’ın Ağdaş şehrindeki 300 yıllık çınar ağacı 10 m...

Abone ol

Azerbaycan’daki asırlık çınar ağacının gövdesi kahvehane olarak kullanılıyor.
Azerbaycan’ın Ağdaş şehrindeki 300 yıllık çınar ağacı 10 metre çapıyla görenleri şaşırtıyor. Çınar ağacını ilginç kılan bir diğer özelliği ise gövdesinde bir kahvehanenin kurulmuş olması. Dışarıdan bakıldığında yıllara meydan okumuş bir çınar ağacı gibi görünüyor ancak ağaç kahvehaneye dönüştürülmüş. Dışı ağaç, içi kahvehane olan yer, turistiyle yerlisiyle herkesin ilgisini çekiyor.

YAZIN SERİN, KIŞIN ILIK
Çınar ağacının birçok insanın ilgisini çektiğini belirten Adil Abassov, ”Bu ağaç yoldan geçen insanların dikkatini çekiyor. Çoğu bu ağaca olağanüstü bir şeymiş gibi bakıyor. Burada olmanın güzel tarafı, yazın serin kışın ise ılık olması. Burası, ilk defa gelen insanların ilgisini çekiyor. Yıllardır buraya gelen yabancı turistler ellerinde kameralarla burasının görüntüsünü çekiyor" dedi.
Kahvehanenin müdavimlerinden Ahmed Adişov da, ”Boş vaktimiz olduğu zaman bu çınar ağacına gelip çay içiyoruz. Bu çınar ağacının eşi benzeri olmadığı için eski zamanlardan beri turistler buraya gelip çay içip fotoğraf çekiyorlar” diye konuştu.
(İHA)