BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,84
ALTIN 2.411,56

ASELSAN'ın yeni amiral gemisi o! Tamamen yerli üretim

ASELSAN'ın yeni amiral gemisi o! Tamamen yerli üretim

ASELSAN, çağın savunma ihtiyaçlarını en ileri derecede karşılamak üzere yeni nesil zırhlı muharebe sistemi "Korhan"ı geliştirdi. İşte ASELSAN'ın son gözdesi 'Korhan'ın ilk görüntüleri...

ASELSAN'ın yeni amiral gemisi o! Tamamen yerli üretim

ASELSAN, çağın savunma ihtiyaçlarını en ileri derecede karşılamak üzere yeni nesil zırhlı muharebe sistemi "Korhan"ı geliştirdi. Yüksek ateş gücüne sahip, gelişmiş hedef tespit ve takip sistemleriyle donatılan Korhan, son teknoloji ürünü kendini koruma ve çevresel farkındalık sistemleriyle kullanıcı ve sistem bekasını en üst seviyede sağlayabiliyor. Korhan" adı verilen sistem 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarında (IDEF 2017) yerli ve yabancı katılımcılara tanıtılacak. İşte ASELSAN'ın son gözdesi 'Korhan'ın ilk görüntüleri...

ASELSAN'ın yeni amiral gemisi o! Tamamen yerli üretim

Korhan sisteminde ana silah olarak yüksek atım hızına sahip 35 milimetre top kullanılıyor. Söz konusu topun üretimi milli imkanlarla Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından yapılıyor. Sistem ayrıca ASELSAN tarafından yurt içinde geliştirilmiş olan ve herhangi bir dış bağımlılık olmaksızın Türkiye'de üretilen 35 milimetre parçacıklı mühimmatı kullanma kabiliyetine sahip bulunuyor. Korhan, akıllı mühimmat kullanımı yoluyla sütre arkasında bulunan hedeflere karşı yüksek etkinlik gösteriyor. Sistem, kendisine ve içinde bulunduğu birliğe karşı tehdit oluşturan helikopterler, uçaklar ve insansız hava araçlarına karşı da öz savunmasını yapabiliyor.

ASELSAN'ın yeni amiral gemisi o! Tamamen yerli üretim

Korhan, 360 derece çevresel farkındalık sağlayan panoramik görüş sistemi, silaha bağımlı nişancı ve bağımsız komutan görüş sistemleri, silah sistemine entegre olarak görev yapacak uydu tipi mini insansız hava aracıyla (MİHA) muharebe sahasına tam hakimiyet ve düşmana karşı üstünlük sağlayacak. Korhan, günümüzün muharebe alanının yoğun iletişim ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ASELSAN tarafından geliştirilen yeni nesil haberleşme sistemleriyle donatıldı. Sistem aynı zamanda müşterek görev icra edeceği unsurlar ile eşgüdüm sağlanması için komuta kontrol ağı içinde görev icrasına yönelik tüm yetenekleri barındırıyor.

ASELSAN'ın yeni amiral gemisi o! Tamamen yerli üretim

Savunma Teknolojileri ve Mühendislik AŞ (STM), son çalışmalarıyla Türkiye'yi insansız hava aracı teknolojisinde farklı bir noktaya taşıyacak. Şirket, Türkiye'de ilk olan kamikaze ve gözetleme maksatlı otonom drone sistemlerini 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2017) sergileyecek.