BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.498,62
HABER /  GÜNCEL

Arınç'tan AK Parti'li o vekil için özel açıklama!

Arınç, Bilkent Üniversitesi'nde dün yaptığı konuşmada kullandığı ifadelerin; şahısları değil, tutum ve tavırları hedef aldığını belirtti.

Abone ol

AK Parti kurucularından, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ı ağır ifadelerle eleştirdiğine yönelik haberleri yalanladı. 

Dün Bilken Üniversitesi'nde düzenlenen bir konferansa katılan Arınç'ın, "AYM kararı gelince açıklama yapıyor, ardından Cumhurbaşkanı açıklama yapınca birisinin hoşuna gitmek için hemen kararını değiştiriyor. Sen ağaç mısın, ot musun, taş mısın be adam. Fikrini söyle" sözleriyle AYM'nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki "hak ihlali" kararını önce "sevinçle karşıladıklarını" söyleyen, ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "Karara uymuyorum" açıklaması üzerine AYM’yi "yetki gaspı yapmakla" suçlayan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan‘ı hedef aldığı yorumları yapılmıştı.

"BÜLENT TURAN'I HEDEF ALMADIM"

Arınç, bu haberler üzerine kişisel Twitter hesabından bir açıklama yaparak, "Kullandığım ifadelerde doğrudan Sn. Bülent Turan'ı hedef almadığım açıkça görülecektir" dedi.

Bülent Arınç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, dün Bilkent Üniversitesi'nde yaptığı konuşmanın şahısları değil, tutum ve tavırları hedef aldığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "Dün Bilkent Üniversitesi'ndeki konuşmamda, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği bir karar üzerine bazı kesimlerin önce takdir ve hemen sonra tenkit ifadeleri kullanmaları üzerine yaptığım açıklamaların, sadece bir kişi hedef alınarak yapıldığı şeklinde haberler gördüm. Sn. Bülent Turan da bugün beni o haberler üzerine aramış, saygılarını iletmiş ve ardından dünkü konuşmalarım üzerine kendisi hakkında bazı internet siteleri ve gazetelerde yapılan yoruma dayalı haberlerden duyduğu üzüntüleri dile getirmiştir. Dünkü konferansta kullandığım ifadelerimi, doğrudan Sn. Bülent Turan'ı hedef alarak yaptığım şeklindeki haberler, o haberleri yapanların yorumudur. Bilkent Üniversitesi'nde yaklaşık iki saat süren konferans bütünüyle incelendiğinde, kullandığım ifadelerde doğrudan Sayın Bülent Turan'ı hedef almadığım açıkça görülecektir. Kaldı ki, Sn. Bülent Turan hem sevdiğim ve takdir ettiğim genç bir arkadaşımız, hem de partimizin Grup Başkanvekili'dir. Konuya ilişkin yaptığım eleştiri ve kullandığım ifadeler bir şahsı ya da şahısları değil, tutum ve tavırları hedef almaktadır. Konunun şahıslar ve isimler üzerinden değil, ilke ve duruşlar üzerinden değerlendirilmesi daha doğru olacaktır."