BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'dan iki müjdeli haber

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Mısır’daki olaylarda gözaltına alınan TRT muhabiri Metin Turan’ın bugün geç saatlerde serbest kalmasını umduklarını belirtti. Arınç, Lübnan’da kaçırılan iki Türki pilotun sağlığının yerinde olduğunu ve en kısa zamanda serbest kalmalarını umduğunu söyledi.

Bülent Arınç, Mısır Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı’nın şu an için geri dönmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu ve soruları yanıtladı.

Arınç, geçtiğimiz hafta Kahire’deki El-Fetih Camii’nde gözaltına alının TRT muhabiri Metin Turan’ın, ‘bugün geç saatlerde serbest kalmasını beklediğini’ söyledi. Arınç, Lübnan’da kaçırılan iki Türk pilotun serbest kalması için yapılan çalışmaların devam ettiğini belirtti.

LÜBNAN'DA KAÇIRILAN PİLOTLARIN DURUMU 

Ümit ediyorum ki onlar da, bugünü bilmem ama en yakında zamanda kendilerine kavuşacağız. Güvenli bir şekilde arkadaşlarımıza ulaştık, nerede oldukları da az çok biliniyor. Hayatta olduklarını, huzur ve rahat içinde olduklarını biliyoruz

BÜYÜKELÇİ DÖNMÜYOR

Mısır’a karşı yaptırım ihtimali sorulan Arınç, Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı’nın Türkiye’ye döndüğünü, Ankara büyükelçisini çeken Mısır’ın da bu kararını değiştirmediği sürece Botsalı’nın geri dönmeyeceğini belirtti.

Arınç, “Büyükelçimiz bu olayların çok öncesinde, Hüsnü Mübarek'in döneminden bu yana elçilik yapmaktadır. Hem iç dinamikler noktrasında hem bugünkü durum ve dış etkiler bakımından detaylı bir sunum yaptı. Suriye, Mısır'daki gelişmelerin altında kalmıştı. Ancak rejimin kendi halkına gösterdiğidiği zulüm devasm etmektedir. Kuzey Irak'a ilerleyen Kürt grupların neyi ifade ettiği de tartışıldı’ bilgisini verdi.

İHSANOĞLU'NA TEPKİ

Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çok daha güçlü bir biçimde, çok daha güçlü bir sesle Mısır'da olan biteni bütün dünyaya duyurmasını beklerdik. Mısır Allah korusun bir iç savaşa doğru gidiyor sözü boş bir söz değil. Camilerdekiler vuruluyor, meydanlardakiler vuruluyor. Orada da 500'e yakın İhvan tutuklu olarak bir başka yere nakledilirken içeriye bombalar atılıyor. Şimdi bu olaylar her yerde olmaya başlarsa ve insanlar isyan noktasına gelirlerse bu çok tehlikelidir. İçsavaş bir ülke için en kötü şeydir ve bunu hiçbir ülke için istemeyiz. Bütün taraflar özgür bir şekilde temsil edilmeli, bütün etnik ve dini taraflar özgürce yaşayabilmeli ve en kısa sürede demokratik seçimlere gidilmelidir. Bir defa geniş bir siyasi yelpazenin Mısır'da varlığını bilmeliyiz."

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

Arınç, son günlerde konuşulan demokratikleşme paketi kosununun Bakanlar Kurulu'na gelmediğini belirtirken, yeri ve zamanı geldiğinde bu tür adımların atılacağını söyledi. Bu konuda son sözün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğunu ifade eden Bülent Arınç, demokratikleşme paketine ilişkin soruların Başbakan Erdoğan'a sorulmasını istedi.

BEKİR BOZDAĞ'A YÖNELİK SALDIRI

-Sayın Kılıçdaroğlu, kürsüye çıktığına bu olayı telin etmedi, aksine başka bir şey söyledi, "İncinse de incitme"... Yani, Kılıçdaroğlu, olayı kınamak yerine, 'O bir şey yapmış ama sen onu affet' demeye getirdi. Daha fenası, CHP milletvekilleri bu kişinin yanına gitmek suretiyle, ellerini çözdürdüler ve CHP'nin aracıyla emniyete götürülmesini sağladılar. Umut Oran'ın fotoğrafına bakarsanız neredeyse yanağını okşuyor. İşin üzücü tarafı bu. Yoksa kanunlarımız da bu tür suçlarda verilecek cezalar belli. Ama önemli olan bir siyasetçiye duyulan husumet, bu husumetin nefrete dönüşmesi ve bu nefreti koruyan, kollayan yaklaşım. Gerçek Aleviler, gerçek Alevi Bektaşileri, bu olaydan çok üzüntü duymuşlardır. Keşke onların yaptığını CHP de yapabilseydi. Orayı kendilerine oy ambarı olarak görenler, bizim oraya gelmemizi hazmedemiyorlar. Olayla ilgili mülkiye müfettişleri çalışıyorlar. Bildiğim kadarıyla 2 polis görevlisi de görevden el çektirildi, görevlerini tam yapmadıkları için.