BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,60
ALTIN 2.387,64
HABER /  EKONOMİ

Arcelor Mittala karşı

Mittal'in 18.6 milyar avroluk birleşme önerisine karşı çıkan Arcelor yöneticileri, destek arayışlarına çıktı.

Abone ol

Dünyanın en büyük çelik üreticisi Mittal'in 18.6 milyar avroluk birleşme önerisine karşı çıkan Arcelor yöneticileri, destek arayışları kapsamında Belçika Başbakanı Guy Verhofstadt'ı ziyaret etti.
   
Arcelor Üst Yöneticisi (CEO) Guy Dolle ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Joseph Kinsch, yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından açıklama yapmadan ayrıldılar.
   
Toplantıya katılan Valon Bölgesi Başbakanı Elio Di Rupo, Arcelor heyetinin Mittal'in önerisine karşı detaylı savunma stratejilerini anlattığını, kendilerinin de bunu not ettiklerini bildirdi.
   
Belçikalı yetkililerin bugüne kadar Mittal'in Arcelor'a sunduğu teklif hakkında fikirlerini açıklamadığına dikkati çeken Rupo, ''Şu anda değerlendirme aşamasındayız'' dedi.

Hollanda merkezli Mittal'in Hint asıllı İngiliz sahibi Lakshmi Mittal de bugün, Belçika Başbakanı Verhofstadt, Flaman Bölgesi Başbakanı Yves Leterme ve Valon Bölgesi Başbakanı Rupo ile bir araya gelerek Arcelor'la birleşme önerisine destek vermelerini isteyecek.
   
Fransız, İspanyol ve Lüksemburg ulusal çelik üreticilerinin 2002 yılındaki birleşmesiyle oluşturulan Arcelor'un Belçika'da da bazı üretim tesisleri bulunuyor.