BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,37
HABER /  GÜNCEL

Apo hükümete proje mi verdi?

İmralı'ya giden Mehmet Öcalan görüşmeye ilişkin detayları açıkladı.

Abone ol

İmralı'ya giden Mehmet Öcalan , ağabeyi Abdullah Öcalan 'ın kendisine, "Ben burada mahkumum, yapacaklarım sınırlıdır. Her şey ben değilim. Bu doğru da değildir. Her şeyi benim omuzlarıma atıyorlar. Bu doğru değil" dediğini söyledi.

PKK 'ya yakın internet sitelerinde yer alan haberlere göre, Mehmet Öcalan, ağabeyi Abdullah Öcalan ’ın Kürt sorunu nun çözümüne ilişkin bir projeyi hükümete verdiğini anlattığını söyledi.

Ağabeyi ile 45 dakika görüştüğünü "Sorunun çözümünün en önemli ayakları Kandil ve Avrupa'da. Onlara kuşlarla mı haber göndereceğim" dediğini anlatan Mehmet Öcalan'la görüşmesinde Abdullah Öcalan iddiaya göre şunları söyledi:

"Ben burada bir mahkumum. Ben burada her şey hakkında, 'böyle yapacağım, şöyle yapacağım' dersem bu ahlaki ve doğru bir şey değildir. Ben bu süreci yürütürüm; ancak dışarıya doğruları söyleyin. Burada istihbarat ile görüştüm. Belki buraya gelen insanlar samimidir. Ben onları şey görmüyorum; ama tek onlar değildir. Başka güçler vardır. Bu güçler bu sürece ne kadar destek veriyorlar bunu bilmiyorum. Buraya gelenler samimidir; ama onların da bir yere kadar sınırı vardır. Doğru işlerse elimizden geleni yapıyoruz. Ama benim yapacaklarım sınırlıdır. Her şey ben değilim. Bu doğru da değildir.

HÜKÜMETE GÖNDERDİM

Her şeyi benim omuzlarıma atıyorlar. Bu doğru değil. Ama elimizden ne gelirse, Kürt sorununun çözümünde doğrularımızı söyleriz. Heyete isteğimizi, üzerime düşenleri onların eliyle hükümete gönderdim. Ne istiyoruz, ne yapabiliriz, nasıl çözülür, bildiklerimizi hükümete verdik. Hükümet buna ne ad verirse versin, bu yol çözüm yoludur. Onlar bu isteklerimizi, Kürt sorunu nasıl çözülür değerlendirecekler. Ama tekrar söylüyorum ben bir mahkumum, her şeyin sahibi değilim. Her şeyi bana bağlamayın, bağlasanız da ben yapamam."

EŞBAŞKANLARI İSTİYOR

Öcalan'ın DTK ve BDP eş başkanlarının gelmesini istediği, bunun olmaması halinde isimlerin önemli olmadığı bir heyetin İmralı'ya gelebileceğini ifade ederek, "Bu sorun çözülecekse heyetin gelmesi gerekir. Heyetle tartışacağız, onlar da halka anlatacak. Kandil ve Avrupa kendi görüşlerini, gerçeklerini söylemeli. Onlar da bu sorun nasıl çözülecek görüşlerini söylemeliler.

Bir an önce heyet gelsin, danışalım. Kürt sorunu nasıl çözülecek, bu projeyi de kısmen devlete, hükümete verdik. Süreç bizim tarafımızdan tıkatılmaz. Eğer süreç tıkatılırsa, Kürt de Türk de zarar görür. Bölgede yaşayan herkes zarar görür. Bunun için herkes ona göre sürece hazır olsun" dediği iddia edildi.