BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,66
ALTIN 2.412,42
HABER /  GÜNCEL

AP Başkanı: Türkiye ile mutabakat bozulmayacak

AP Başkanı Schulz, Türkiye ile göç krizinde varılan anlaşma için "Mutabakat bozulmayacak" dedi.

Abone ol

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, göç krizine çözüm için Türkiye ile varılan mutabakatın bozulmayacağını, AB'nin Türkiye'yi güvenilir bir partner olarak gördüğünü söyledi.

Schulz, Alman Nordwest-Zeitung gazetesine verdiği demeçte, AB ile Türkiye arasında 18 Mart'ta varılan, kaçak göçün önlenmesini, Türkiye'deki sığınmacıların durumunun iyileştirilmesini, AB'nin daha fazla sığınmacı kabul etmesini öngören mutabakatı değerlendirdi.

‘TÜRKİYE BU ALANDA GÜVENİLİR BİR PARTNER'

Mutabakatın geleceğiyle ilgili Avrupa medyasında çıkan spekülasyonlara katılmadığını belirten Schulz, "Sığınmacı mutabakatı bozulmayacaktır. Geçen sürede Türkiye bu alanda güvenilir bir partner olmuştur" dedi. Kendisinin Türkiye ile ilgili basın özgürlüğü ve insan hakları gibi alanlarda eleştirel görüşlere sahip olduğunu hatırlatan Schulz, sığınmacılar konusunda ise Türkiye'nin yaptıklarının takdire şayan olduğunu vurguladı. Schulz, "Türkiye, sığınmacıları kabul etme konusunda çoğu zaman herkese örnek nitelikte davranışlar sergilemiştir" şeklinde konuştu.

‘AfD'NİN ZOR SORUNLAR HAKKINDA HİÇBİR CİDDİ ÖNERİSİ YOK'

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi olan Schulz, son dönemde yükselişe geçen aşırı sağcı ve İslam karşıtı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin, sığınmacı krizinin yol açtığı endişeleri kullanmasını sert bir dille eleştirdi. AfD'nin halka popülist mesajlar verdiğini, düşmanlık ve nefreti körüklediğini belirten Schulz, "Bu partinin zor sorunlar hakkında hiçbir ciddi önerisi yok, hiçbir gerçek alternatif sunmuyor, sadece günah keçileri arıyor. Bazen tüm suçu İslam'da gösteriyor, bazen medyayı, bazen Avrupa'yı, bazen de sığınmacıları her şeyin suçlusu olarak göstermeye çalışıyor" ifadesini kullandı.