BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Antepfıstığının da reçeli yapıldı

Baklavanın yanı sıra bir çok yemek ve tatlıya farklı bir lezzet veren Antepfıstığı, bu kez reçel olarak sofralarda..

Abone ol

Yeşil altın olarak da bilinen ve yörede baklavanın yanı sıra bir çok yemek ve tatlıya farklı bir lezzet veren Antepfıstığı, bu kez reçel olarak Türkiye'de sofralarda yerini almaya hazırlanıyor.

Gaziantep'te yerleşik Değirmenci Gıda Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Değirmenci, yaptığı açıklamada, Gaziantep'te üç kuşaktan bu yana reçel ve helva üretimi yaptıklarını, bir yakınının Yunanistan'ın Sakız Adası'nda bir firmanın antepfıstığı reçeli üretimi yaptığını söylemesi üzerine, yapılan reçelin numunesini dahi görmeden, dalından ham olarak kabuklu bir şekilde koparılan fıstığın reçel yapılmasıyla ilgili araştırma çalışmalarına başladığını söyledi.

2006 yılının Haziran ayında antepfıstığı reçelinin imalatı için çeşitli araştırmalar yaptığını anlatan Değirmenci, Yunanlıların böyle bir çalışmayı yapmasına şaşırdığını, bunun üzerine 'bizde yapabiliriz' düşüncesiyle hareket ettiğini ve mesleki tecrübelerinden faydalanarak, antepfıstığı reçelini üretmeyi başardıklarını belirtti.

Reçel üretiminde deneme çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Değirmenci, 2007 yılının haziran ayından itibaren seri üretime başlayacaklarını belirtti.