BIST 9.541
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.475,45
HABER /  GÜNCEL

Annesinin katilinden hamile kaldı ve...

Annesinin katili tarafından pompalı tüfekle yaralanan ve 2 aylık hamile olan A.K. yarın sabah 08.00’da kürtaj olacak.

Abone ol

İzmir'de sevgilisi tarafından vurulan A.K.'nin kürtaj talebi kabul edildi. Kürtaj için eşten izin beklenmesinin sebebinin kadının boşanma davasının sonuçlanmamış olması olduğu ortaya çıktı.

İzmir’de sevgilisi tarafından pompalı tüfekle yaralanan A.K.’nin yarın sabah 08.00’da kürtaj olacağı açıklandı.

Bugün Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) başvurusu üzerine toplanan hastane konseyi, "daha etkili ilaçlar kullanılması gerektiği ve bu ilaçların çocuğun gelişimi üzerinde olumsuz etki yapabileceği ve tedaviyi geciktireceğini" söyleyerek, yarın sabah 08.00'da küretaj yapılmasına karar verdi.

HEM ANNESİNİ ÖLDÜRDÜ HEM DE...

24 yaşındaki A.K. birlikte yaşadığı sevgilisinden ayrılıp, ailesinin evine gitti. Kürtaj olacağını söylemesi üzerine, sevgilisinden ölüm tehditleri almaya başladı. Sevgilisi 9 Şubat’ta A.K.’nin kaldığı eve giderek, A.K.’nin annesini öldürdü, A.K.’yi ise pompalı tüfekle yaraladı.

Saldırgan tutuklanırken, A.K. hastaneye kaldırıldı. A.K. kürtaj olmak istediğini söyledi ancak kadının boşanma davası henüz bitmediği için, yasalara göre kocasından izin almak zorunda olan hastane bu talebi reddetti.

Hastanede yapılan konsültasyonda da “Annede ve bebekte gebeliği sonlandıracak bir durum yok” değerlendirmesinde bulunuldu.

annesinin-katilinden-hamile-kaldi-kurtaj.jpg 

HASTANE KONSEYİ TALİHSİZ KADIN İÇİN TOPLANDI

SES’in kadının gebeliği sonlandırmak istediğini söyleyerek yaptığı başvuru üzerine, hastane konseyi kadının talebi değerlendirmek için toplandı.

İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi de A.K. için avukat görevlendirmesi yaptı ve kadının beden bütünlüğünün risk altında olduğu gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.