BIST 9.101
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,05
HABER /  GÜNCEL

Anlaşmalar imzalandı Venezuela lideri mest oldu: Olağanüstü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak açıklama yaptı. Basın toplantısında önemli mesajlar veren Maduro, "Türkiye ile siyasi ve diplomatik ilişkilerimiz olağanüstü." dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak açıklama yaptı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, THY Venezuelahalkını yalnız bırakmadı. Uçuşların daha etkin hale gelmesi için değerli dostumdan bazı taleplerim oldu" dedi.

''5 ANLAŞMA İMZALANDI''

Ankara'da iki ülke iş adamlarının katılımıyla bir iş forumunun düzenlendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "5 anlaşma imzalandı. Ayrıca görüşmelerimizde enerji ve ticaret alanlarında atılabilecek adımları değerlendirdik" dedi.

Kominist liderden askerlere Türkçe selam

 ERDOĞAN'DAN DESTEK MESAJI

''İnşallah Karakas'ta ülkemizin geleneksel mimarisini yansıtan güzel bir eser inşaa edeceğiz.'' diyen Erdoğan, ''Maduro bu konuda destek vereceğini ifade etti. Bu sene Venezuela'ya ilk büyükelçimizi atamamızın 65. yıldönümü. Tüm Latin dostlarımızın barış ve esenlik içinde yaşamasını arzu ediyoruz ve dış müdahalelerin doğru olmadığını ortaya koymakta fayda görüyorum. Halkın iradesinin üstünden bir güç olmadığına inanıyoruz. Temennimiz Venezuela'da yaşanan sorunların çözüme kavuşmasıdır. Türkiye bu anlamda desteğe hazırdır.'' ifadelerini kullandı.

"İLİŞKİLERİMİZ OLAĞANÜSTÜ, YENİ BİR DÖNEM OLACAK"

Basın toplantısında konuşan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "İlişkilerimizi geliştirmek için güzel bir işbirliği oluşturduk. Yeni bir dönem olacak" dedi.

''DÜNYANIN YENİ DÖNEMİNİ ÇİZİYORUZ''

Nicolas Maduro, ''Siyasi ve diplomatik ilişkilerimiz olağanüstü. Ama 60 yıl boyunca ortak vizyon geliştirmede biraz geri kalmıştık. Bu noktada çok hayati bir adım attık. Bugün 5 anlaşma imzaladık. Bunlar da yeni vizyonumuzun ilk ilerlemesi. Her türlü suç için uluslararası anlaşmalar imzaladık. Biz Türkiye ve Venezuela ilişkilerinde yeni bir çağ açmak istiyoruz. Biz farklı bir dünyaya inanıyoruz. Daha iyi bir dünyaya inanıyoruz. Bu sadece mümkün değil, gerekli. Biz dünyanın yeni dönemini çiziyoruz. Çok kutuplu çok merkezli. Hepimizin yer bulacağı bir dünya, bütün dinlerin değer gördüğü bir dünya. Sayın Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Bu toplantılar tamamen başarıya imza attı.'' şeklinde konuştu.