BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Ankara’daki Gezi Parkı Eyleminin Hasarı Gün Yüzüne Çıktı

Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylarını protesto eden grubun geride bıraktığı hasar gün yüzüne çıktı. Birçok işyeri ve bankanın camlarının yerle ...

Abone ol

Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylarını protesto eden grubun geride bıraktığı hasar gün yüzüne çıktı. Birçok işyeri ve bankanın camlarının yerle bir edildiği, otobüs duraklarına zarar verildiği görüldü.
Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylarının sıçradığı Ankara’da sabaha kadar eylemlerin yapıldığı Tunalı Hilmi, Tunus ve Meşrutiyet Caddesi ile Atatürk Bulvarı adeta savaş alanına döndü. Gece polis müdahalesinden ardından kaçan eylemciler birçok işyerine zarar verdi. Eylemciler, söktükleri kaldırım taşları ile işyeri ve bankaların camlarını yerle bir etti, ATM ve güvenlik kameraları parçaladı. Eylemcilerin ayrıca, bankları söktüğü, yön levhalarını devirdiği, otobüs duraklarına zarar verdiği ve bazı ağaçların da beton saksılardan sökülerek devrildiği görüldü.
Eylemcilerin Atatürk Bulvarı üzerinde sabah yapılan müdahalenin ardından dağılmasıyla Ankara Büyükşehir ve Çankaya Belediyesi’ne bağlı ekipler, savaş alanına dönen caddeleri temizlemek için çalışma başlattı. İşyeri sahipleri de dükkanlarının önünü temizledi.
Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, sabah müdahalenin yapıldığı Atatürk Bulvarı’na gelerek incelemelerde bulundu. Ay, sabaha kadar eylemcilerle çatışan çevik kuvvet polisi ile kısa sohbet etti.
Bu arada, eylemcilerin Meşrutiyet Caddesi üzerindeki camlarını yerle bir ettiği bütün bankalarda olay yeri inceleme ekipleri parmak izi çalışması yaptı.
Öte yandan, göstericilere müdahale edilen İnönü Bulvarı’nda trafik kazası yaşandı. Bahçeli istikametine seyreden bir cip yoldan çıkarak ağaca çarptı. Cipin çarptığı ağaç yola devrilirken, yaralanan sürücü hastaneye kaldırıldı.