BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.436,94
HABER /  GÜNCEL

Ankara’da 'teröre hayır, kardeşliğe evet' yürüyüşü

200’den fazla sivil toplum kuruluşu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde Ankara’da bir araya geliyor. TSİ 16.30’da başlayacak yürüyüş sırasında Türk bayrağı dışında hiçbir şey taşınmayacak.

Abone ol

200’den fazla sivil toplum kuruluşu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde "Teröre hayır, kardeşliğe evet. Bayrağını al gel" sloganıyla Ankara’da bir araya geliyor.

Büyük katılımın olması beklenen yürüyüş, PKK ile çatışmasızlığın sona ermesi sonrası son üç ayda yaşanan "terör olaylarına" karşı düzenleniyor.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Salı günkü basın toplantısında, 14 STK olarak yürüyüş kararı aldıklarını belirtmiş ve tüm STK’ları ve vatandaşları yürüyüşe çağırmıştı. TOBB öncülüğündeki bu çağrı sonrası yürüyüşe katılacağını açıklayan STK sayısının 200’ü aştığı öğrenildi.

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalar da yürüyüşe destek için yarım gün iş bırakacak.

Çatılara özel harekat timleri

Yürüyüş, Sıhhiye Meydanı’nda TSİ 16.30’da başlayacak ve Ulus’taki Birinci Meclis’te sonlanacak. Alınan karar gereği, yürüyüş sırasında Türk bayrağı dışında, meslek odaları ve sendikaların bayrakları ile flamaları da dahil olmak üzere hiçbir şey taşınmayacak. Bu nedenle yürüyüşe katılanlara bayrak, şapka ve düdük dağıtılacak.

Yürüyüş dolayısıyla Sıhhiye Meydanı ve Ulus civarındaki birçok yol, TSİ 12.00'den itibaren trafiğe kapatıldı. Yürüyüşe Ankara dışından da katılımcıların gelmesi bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre, yürüyüşün başlama noktası olan Sıhhiye Meydanı ve çevresi bariyerlerle kapatılacak ve katılımcılar alana, üst aramaları yapıldıktan sonra alınacak.

Ankara Emniyet Müdürlüğü de çeşitli birimlerinden yaklaşık 6 bin polisle yürüyüşün güvenliğini sağlayacak. Yürüyüş boyunca polis helikopteri havadan dolaşırken, Sıhhiye Meydanı ve yürüyüş güzergahındaki binaların çatı ve balkonlarına da özel harekat timlerinin yerleştirileceği belirtiliyor.

Öte yandan Sivil Dayanışma Platformu da 20 Eylül Pazar günü İstanbul’da bir miting yapacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağı duyurulan “Milyonlarca nefes, teröre karşı tek ses” mitingi Yenikapı’da yapılacak.