BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Ankara'da Nevruz savaşı!

Ankara'da Nevruz savaşı!

Nevruz kutlamalarında yine bildik sahneler... Bu kez adres Ankara Üniversitesi... 'Öcalan'a özgürlük' pankartı açan grup ortalığı karıştırdı

Ankara'da Nevruz savaşı!

Cebeci Kampüsü'ndeki Nevruz kutlamasında bir özel güvenlik görevlisinin bir öğrenciye bıçak çekmesi üzerine çıkan tartışma arbedeye dönüştü.

Ankara'da Nevruz savaşı!

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde Nevruz kutlaması yapmak isteyen öğrencilerle özel güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı. Bir özel güvenlik görevlisinin bir öğrenciye bıçak çekmesi üzerine tartışma büyüyerek arbedeye dönüştü.

Ankara'da Nevruz savaşı!

Olayın büyümesi üzerine çok sayıda Çevik Kuvvet Ekibi ve bir TOMA aracı kampüse girdi. Çevik Kuvvet’in yoğun biber gazı kullandığı çatışmada çok sayıda ambulansın kampüse giriş-çıkış yaptığı görüldü.

Ankara'da Nevruz savaşı!

Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Zeliha Etöz, polisin kampüse çok sayıda gaz bombası attığını, bu gaz bombalarından bazılarının da fakültelerin içine geldiğini söyledi. Etöz, “Olaylar nedeniyle sınavlar iptal edildi. Birçok öğrencimiz yaralandı. Bir öğrenci kalp spazmı geçirerek ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sadece bizim fakültemizde 2-3 öğrenci ayakta tedavi gördü” dedi.