BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.307,17
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Ankara'da merak uyandıran görüşme

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki parti genel merkezinde Ahmet Özal'la görüştü.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal ile parti genel merkezinde görüştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal ile görüştü. Parti genel merkezinde basına kapalı yapılan görüşme, yaklaşık bir saat sürdü.

Özal, genel merkez binasından ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimler öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etmek istediğini ancak bunun yoğun gündem nedeniyle gerçekleşmediğini söyledi.

Türkiye'de siyasi atmosferin biraz sakinleşmesi gerektiğini düşündüğünü aktaran Özal, "Gergin ortamların kalkması Türkiye için çok önemli. Özellikle ekonomi açısından. Onları biraz tartıştık" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuda bir değerlendirmesinin olup olmadığının sorulması üzerine Özal, Kılıçdaroğlu'nun da aynı kanaatte olduğunu Türkiye'deki gerginliğin azalması gerektiğini söylediğini bildirdi.

Türkiye'nin önümüzdeki günlerde iki önemli seçim yaşayacağının altını çizen Ahmet Özal, "Hatta belki bir referandum da olabilir Anayasa ile ilgili. Dolayısıyla üç seçim daha var. Gergin ortamın bitmesi lazım. Çünkü Türkiye'nin ekonomisi çok kırılgan şu anda. Cari işlemler açığından dolayı, tasarruf oranının düşük olmasından dolayı çok kırılgan. Yurt dışından gelecek, sermaye ve kredilerin devam etmemesi halinde ciddi sorunlar yaşanabilir. Onun için ortamın biraz yumuşaması milletimizin için önemli" diye konuştu.

ÖZAL'IN MEZARININ AÇILMASI

Turgut Özal'ın mezarının açılmasından sonra hazırlanan bazı belgelerin sümenaltı edildiği yönündeki iddiaların hatırlatılması ve konunun görüşmede gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine ise Özal, "Bu konuları Sayın Kılıçdaroğlu ile konuşmadık" dedi.

Özal, şunları söyledi:

"Artık hiçbir şey gizli kalmıyor. İnternette yer alıyor. İnternet basından daha önemli hale geldi. Çünkü basın bazı şeyleri yazamıyor. Adli tıp raporundaki baskılar, bu rapordan çıkarılan sayfalar, onlar artık ayyuka çıktı. Herkes bunu biliyor. Tabii bu iş artık adaletin işi. Adaletin bunları bulup çıkarması gerekiyor. Rahmetli Turgut Özal, halkın yüzde 98'inin nezdinde zaten şehittir. Herkes biliyor. Bazıları kendi kendini kandırmaya çalışıyor. Bir gün bunlar ortaya çıkar."

Ahmet Özal, vefatının 21'inci yılı 17 Nisan'da babasını mezarı başında anacaklarını belirterek, "Artık adalet ne zaman bu raporların eksik sayfalarını ortaya çıkarır, nasıl çıkarır. Onu ben bilemiyorum, artık bizim işimiz değil biz yapamayız onu. Bizim gücümüz olmaz" dedi.