BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,70
ALTIN 2.488,79
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da kameralı fuhuş tuzağı!

Ankara polisi yabancı uyruklu 74 kadına zorla fuhuş yaptığı iddia edilen bir çeteyi çökertti. Yapılan aramalarda 4 adet kamera ile birlikte çok sayıda evrak ele geçirildi.

Abone ol
Başkentte aralarında üniversite mezunlarının da bulunduğu yabancı uyruklu 74 kadını, fuhuşa zorladıkları belirlenen suç örgütü üyesi 17 şüpheli, gözaltına alındı. Operasyonda 4 adet kamera kayıt cihazı ile kadınların çalıştığı günlere ilişkin ücret-ceza zarfları, senetler, kadınların menajerlerine ödenen ücretlerin gösterildiği evraklar bulundu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü  Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği ekipleri, yabancı uyruklu  kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı yönündeki ihbarlar üzerine bir gazino, bir  otel ile 13 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 
 
Operasyonda, ekonomik sıkıntı, savaş ve ailevi sorunlar nedeniyle  çaresizlik içinde bulunan yabancı uyruklu kadınları Türkiye'ye getirerek, tehdit,  baskı ve şantaj ile gazinolarda konsomatris olarak çalıştırdıkları, randevu adı  altında fuhşa aracılık ve fuhuş için yer temin ettikleri belirlenen suç örgütü üyesi 17 kişi gözaltına alındı. 
 
Bu adreslerde yapılan aramalarda, yabancı uyruklu şahıslar adına  düzenlenmiş 74 adet pasaport, yüksek meblağlı 21 adet senet, bu kadınların  çalışmış olduğu günler ile karşısında ücret ve ceza ibaresinin bulunduğu 73 adet  zarf, menajerlerine ödenen ücretlerin gösterildiği evrak, değişik konsolosluklara  hitaben yazılmış davetiyeler, Türkçe ve Rusça yazılmış sözleşmeler, 4 adet kamera kayıt cihazı, 7 adet bilgisayar ele geçirildi. 
 
Operasyonda, Ukrayna uyruklu 38, Rusya uyruklu 17, Özbekistan uyruklu  10, Kazakistan uyruklu 7, Kırgızistan ve Moldova uyruklu birer olmak üzere toplam  74 mağdur kadın da örgütten kurtarılarak, Yabancılar Şube Müdürlüğüne gönderildi. 
 
Şüpheliler, örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, örgüt faaliyetleri  kapsamında insan ticareti, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, fuhşa zorlamak,  fuhşa aracılık ve yer temin etmek, suçlarından adliyeye sevk edildi.