BIST 10.662
DOLAR 32,24
EURO 34,98
ALTIN 2.433,04
HABER /  GÜNCEL

Ankarada içki referandumu var

Melih Gökçek bir karar aldı, Ankara karıştı... Halk 27 Eylül'de referanduma gidiyor. Konu da içkili bölge...

Abone ol


Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


ANKARA BÜROSU- Ankara'da tartışmalara neden olan 'içki referandumu'nun tarihi belli oldu. Özellikle CHP'lilerin sert tepkisini çeken referandum bayramdan sonra yapılacak.

REFERANDUM 27 EYLÜL'DE

Ankara'nın en önemli içkili eğlence merkezlerinden biri olan Bahçelievler 7'inci Cadde'nin araç trafiğine kapatılıp kapatılmaması ve içkili bölge olup olmamasının sorulacağı referandum bayramdan sonraki Pazar günü yapılacak. 27 Eylül'de gerçekleşecek referandum için öncesinde evlere ve işlere birer anket formu dağıtılacak. Her dükkan sahibinin bir oyu ve konutlarda kalan herkesin oy kullanma hakkı olacak.

SADECE İÇKİ SORULMAYACAK

Anket formunu dolduranlar Bahçelievler 7'inci Cadde'de bulunan bir kutuya gelerek zarf içinde oyunu atacak. Ankette caddenin yaya trafiğine kapatılıp kapatılmaması, içkili bölge olup olmamasının yanı sıra ışıklandırma, çevre düzenlemesi, ağaçlandırma gibi pek çok soru da yöneltilecek.

CHP'LİLER DE İZLEYEBİLECEK

Referandum bir güven sorunu yaşanmaması için CHP, MHP'li Meclis üyelerinin de denetimine açık olacak. Muhaleif Meclis üyeleri bütün gün referandum sandığının başında durup oylamayı izyelebilecek.

AYNI GÜN AÇILACAK

Referandum için belirlenen süre dolduktan sonra sandıklar herkesin gözü önünde açılacak. Sayım yapıldıktan sonra bölge sakinlerinin içki ve caddenin araç trafiğine kapatılmasıyla ilgili kararları oy sayılarıyla duyurulacak.

SON SÖZ ÇANKAYA'NIN

Yapılan oylamanın yaya trafiğiyle ilgili sonucunu Büyükşehir Belediyesi değerlendirecek. İçkiyle ilgili ortaya çıkacak karar ise uygulanmak üzere bölgeden sorumlu Çankaya Belediyesi'ne iletilecek.