BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.433,89
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da hızlı tren kazası: 9 kişi hayatını kaybetti

ANKARA- Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, dün sabah saatlerinde Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda yol kontrolü yapan kılavuz banliyö treniyle çarpıştı. Kaza sonucu iki vagon devrilerek, üst geçide çarptı. Kazada 3'ü makinist 9 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

ANKARA-Konya seferini yapan 206 yolcusu bulunan Yüksek Hızlı Tren (YHT),Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda kılavuz lokomotif treniyle çarpıştı. Kazada 3'ü makinist 9 kişi öldü, 2'si ağır 27 kişide yaralandı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kazanın hiçbir şekilde üstünün örtülemeyeceğini söyleyerek konunun takipçisi olacaklarını açıkladı.

Dün sabah 06.30 seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, kılavuz lokomotif treniyle çarpışması sonucu raylardan çıkarak üst geçide çarptı. Kazada 2 vagon devrilirken, üst geçit de trenin üzerine çöktü. Kazada yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuldu. Yaralılar tren enkazından çıkarılarak hastanelere sevk edildi. 

SAĞLIK BAKANI ACI BİLANÇOYU AÇIKLADI

Bu arada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kazaya ilişkin acı bilançoyu twitter hesabından duyurdu. Koca, paylaşımında, "Bugün hepimizi üzüntüye boğan tren kazasında yaralananlardan 7'si daha taburcu oldu. Toplam 27 kişinin tedavisi devam etmekte olup, 2'sinin durumu ciddiyetini korumaktadır." ifadelerine yer verdi.

Kazada hayatını kaybedenlerin isimleri ise şöyle:

Makinistler Adem Yaşar, Hulusi Beler, Kadir Ünal, yolcular Yusuf Yetim, Tahsin Ertaş, Arif Kahan Ertik, Berahitdin Albayrak, Kübra Yılmaz, Ebru Erdem Ersan.

KAZA MECLİS GÜNDEMİNDEYDİ

Tren kazası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2019 yılı bütçelerinin görüşmeleri sırasında Meclis gündemine geldi. Genel kurulda konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kazaya ilişkin "Kasıt, eksiklik var mı, bu adli ve idari soruşturmayla ortaya çıkacaktır. Hiçbir şekilde üstü örtülemez. Savcılık makamı en derin şekilde araştıracaktır. Biz de bunun takipçisi olacağız." ifadesini kullandı.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada Ankara'daki tren kazasıyla ilgili kusuru bulunduğu gerekçesiyle Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) personeli 3 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Yenimahalle ilçesindeki Marşandiz istasyonunda yüksek hızlı trenle kılavuz lokomotifin çarpışması sonucu meydana gelen kazaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, kusurlu oldukları gerekçesiyle TCDD'de görevli hareket memuru S.Y, tren teşkil memuru (makasçı) O.Y. ve kontrolör E.E.E. hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli, Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

YHT ile yol kontrolü yapan kılavuz lokomotifinin çarpıştığı Yenimahalle ilçesindeki Marşandiz istasyonunda enkazın kaldırılmasına ise devam ediliyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının (TCDD), yürüttüğü çalışmalar sonrasında kılavuz lokomotifi, olay yerinden kaldırılarak başka bir alana taşındı, istasyonun bulunduğu üst geçitin parçalarının bazı bölümleri de alındı.

Öte yandan, YHT'nin enkazının kaldırılması için de vinçlerle yapılan çalışmalara ağırlık veriliyor.

Olay yerinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile sağlık görevlileri de bulunuyor.

Kaza bölgesinde polis ekipleri de bekletiliyor.

Ankara'da Yüksek Hızlı Tren ile kılavuz tren çarpıştı! Vali korkunç bilançoyu açıkladıAnkara'da Yüksek Hızlı Tren ile kılavuz tren çarpıştı! Vali korkunç bilançoyu açıkladıAnkara'da Yüksek Hızlı Tren ile kılavuz tren çarpıştı! Vali korkunç bilançoyu açıkladıAnkara'da Yüksek Hızlı Tren ile kılavuz tren çarpıştı! Vali korkunç bilançoyu açıkladıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN