BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,73
HABER /  GÜNCEL

Ankara ve İstanbul karıştı: Çok sayıda gözaltı var!

KHK ile işten atıldıkları için açlık grevine başlayan ve daha sonrasında tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ın açlık grevinin 150. gününde Beşiktaş ve Ankara'da yapılan destek eylemine polis müdahale etti.

Abone ol

KHK ile görevlerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için açlık grevlerinin 150. gününde Ankara Yüksel Caddesi’nde ve Beşiktaş'ta protesto gösterisi düzenleyen gruplara polis müdahale ederken, çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Aralarında Veli Saçılık ve Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça’nın da bulunduğu 20 kişilik grup, ellerinde papatyalarla insan hakları anıtına yürümek istedi. Ancak polis, grubun anıt önüne gelmesine izin vermedi. Grubun ısrarı üzerine polis biber gazı ile protestocu gruba müdahale etti. Müdahalenin ardından gruptan 3 kişi de gözaltına alındı.

BEŞİKTAŞ'TA ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Öte yandan Beşiktaş'ta yapılan destek eyleminde de polis müdahale etti. Çevredekilerin tepkisine rağmen polis sert müdahalede bulunarak çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.