BIST 10.101
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.411,42
HABER /  GÜNCEL

Ankara saldırısının ardındaki örgüt bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ankara saldırısının ardındaki örgütün bulunduğu yakında yetkililerce açıklanacağını söyledi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Ankara'da patlama olduktan sonra onlarca kişi titizlikle çalıştı. Arkasındaki örgüt bağlantısını buldular ve açıklayacaklar" dedi.

Özhaseki, Kocasinan Belediyesi tarafından Erkilet Meydanı'nda Geleneksel Kedi Bacağı Tanıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'ni güvenlik konusunda şanssız bir ülke olduğuna ifade etti.

Etrafındaki ülkelerin yüz yıllık ateş çemberi içerisinde olduğunu belirten Özhakesik, şöyle devam etti:

"Avrupa'nın ortasında keyif yapan bir ülke değiliz. Şu anda çevremizde bulunan tam 7 ülke idare edilemez durumda. Bu ülkelerde patlamalar var. Orada ölümler var. İnsanlar ülkelerini terk ediyor. Bu coğrafyanın içerisinde hayatta kalabilmek, yangından etkilenmemek kolay değil. Yurt dışındaki bazı kişiler Türkiye büyümesin ve refaha ermesin istiyor. Türkiye'nin kendine sağlamış olduğu huzuru etrafındaki coğrafyada ışın salmasın isteniyor."

Özhaseki, Ankara'da yaşanan patlamayı kimin yaptığını öğrenmek için, bu saldırının kime fayda sağlayıp kime zarar verdiğine bakılmasının önemli olduğunu dile getirdi.

EY ALLAH'TAN KORKMAZLAR!

Hiçbir hükümetin kendi döneminde patlama olmasını istemeyeceğini vurgulayan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Ankara'da patlama olduktan sonra onlarca kişi titizlikle çalıştı. Arkasındaki örgüt bağlantısını buldular ve açıklayacaklar. Onlarca uzman sabahlara kadar çalışıp zor buldukları, saldırıyı kimin yaptığını, eş başkan 7 dakika sonra ilan ediyor. Katil 'Devlet' diyor. Yani güvenlik güçlerimiz, polislerimiz, askerlerimiz. Bizim arkasından sürekli dua ettiğimiz o yavrularımızı katil ilan ediyor. Miting arabası geliyor, topladığı 500 kişiye diyor ki, 'HDP'ye oy verin.' Ey Allah'tan korkmazlar, ey insafsız insanlar. Sizin hangi sözünüze inanalım. Doğuya gidiyorsunuz insanları tehdit ediyorsunuz, döve döve, söve söve oy alıyorsunuz, batıya geliyorsunuz çok kibar, şık, sosyalist ayaklarına özgürlükçü kesilip eşitlikçi çağdaş insanlar gibi görüntü verip oy topluyorsunuz."

Özhaseki'nin konuşmasının ardından, katılımcılara halk arasında "kedi bacağı" olarak bilinen "pekmezli sucuk" dağıtıldı.