BIST 10.232
DOLAR 32,32
EURO 34,80
ALTIN 2.412,27
HABER /  GÜNCEL

Anadolu Üniversitesi'nde gerginlik!

AÜ'de bir grup öğrenci Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın isminin kütüphaneye verilmesini istedi.

Abone ol
Anadolu Üniversitesi (AÜ) Kütüphanesi'ne Ali İsmail Korkmaz'ın adının verilmesini isteyen bir grup öğrenci, yetkililerin kendileriyle görüşmemesi üzerine rektörlük binasının giriş kapısını zorlayarak içeri girdi.
 
Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemlerde darbedilen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın adının üniversite kütüphanesine verilmesi için 2 ayda yaklaşık 15 bin imza toplayan bir grup öğrenci, Eğitim Fakültesi önünden slogan atarak rektörlük binasına yürüdü. 
 
Rektörlük binasına geldiklerinde, topladıkları imzaları rektör ve rektör yardımcılarına ulaştırmak isteyen grup üyeleri, güvenlik görevlilerinin yetkilerin binada olmadığını söylemesi üzerine  sinirlenip, binanın dış kapısını zorlayarak, yerinden çıkardı. 
 
Toplu halde içeri girerek, güvenlik turnikelerini aşan öğrenciler, güvenlik görevlileri tarafından iç kapıda durduruldu. Daha sonra yetkiler, üç kişinin içeriye girmesine izin verdi. Bu sırada diğer grup üyeleri de, bina içerisinde sloganlar atıp, şarkılar söyleyerek bekledi. 
 
Yaklaşık yarım saat sonra içeriden çıkan 3 öğrencinin, Rektör Yardımcısı Mustafa Cavcar ile görüşerek, imzaları teslim ettiklerini açıklaması üzerine grup, yerinden çıkardıkları kapıyı, güvenlik görevlileriyle birlikte takarak, dağıldı.  
 
Eskişehir'de 2 Haziran gecesi Gezi Parkı eylemleri sonrasında henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce darbedilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 10 Temmuz'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Soruşturmayı yürüten savcının talimatıyla Korkmaz'ın darp edilmesi olayına karıştığı iddiasıyla mahkemeye sevk edilen, aralarında bir polisin de bulunduğu İ.K, M.S, R.K, M.V. ve E.H tutuklanmıştı. Polis memurları Ş.G, H.E. ve Y.A'nın ise tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.