Turizm Kaptanlarının Dünyasından...

Bir turizm şoförünün dikiz aynasında dünyayı gezmeye ne dersiniz?

Alper TEKBAŞ alper@internethaber.com

Merhabalar,

Ve yolculuk başlar…

Bu yazı direksiyonlarının başında ekmeğini kazanan değerli turizm kaptanlarına ithaf edilmiştir. Bu hafta sizlerle bir otobüs kaptanını direksiyon başında yıllara, yollara meydan okuyuşunu paylaşacağım. Farklı bir bakış açısı, hatıralar ve gezi tadında yaşanmışlıklar acısıyla ve tatlısıyla da yollara adanmış ömürler.

        

“Büyük aşklar yolculuklarla başlar
ve serüvenciler düşer bu yollara ancak

Onlar ki dünyanın son umudu
soyları tükenen birer çılgındırlar

Ama yaşarlar dünyanın dört bir yanında
Ölümle alay ederler sanki

Nerde beklenirse ordaydılar
bir kez bile gecikmediler ömür boyu …”

         

Hayatının karesi oldu dünyanın farklı turistlik şehir bölge ülkelerine direksiyonunun başında ulaştığında yakaladığı o pozlar. Binlerce insanın dünyada ve ülkemizde farklı yerleri kültürleri keşfetmeleri gezip görmeleri için direksiyonunun başındaydı gece uyumayan kaptan direksiyonda uyur diyerek mesleğine büyük bir titizlikle sarıldı... Taşıma sektörünün önemini kavradı güven ve güvenli seyahat kültürünü benimsedi icra ettiği mesleğin kutsal bir meslek olduğunun bilinciyle hareket etti çünkü çok iyi biliyordu ki taşıdığı patlıcan değil insan caniydi ve önce Allaha sonra ona emanetti... Bu iradeyle yıllarca direksiyonunun başında kilometrelerce çok uzun yolculuklara çıktı farklı ülkelere direksiyonunu çevirdi.

                                   
Anneciğinin elini öptü hayır duasını aldı ve yola koyuldu mesleğine aşık bir isim yollarda hayatinin anlamını buldu farklı kültürler değişik insanlar paylaşımlar onu mutlu etti… Kah düşündü kah hüzünlendi, düdük çaldı hareket vakti Şuayip dedi gülümsemeden kontağa basmadı.

          

Her şey üstüne üstüne geliyorsa dur düşün belki de sen ters yoldasın dedi.  Saygı sevgiyle yol aldı... İşinin sadece direksiyon sallamak değil insanlara sürüş ve seyahat konforu keyifli ve güvenli yolculuk olduğunun bilinciyle seyahat eden insanları dinlendirdi yolculuklarından tat almalarını sağladı, en uzun yolculukları en zor virajları karanlık tünelleri aştı kara kışlarda yazın sıcağında hep direksiyonunun başındaydı Şuayip Kaptan…
“Kaptan sağol çok teşekkür ederiz çok güzeldi, yolculuk nasıl geçti anlamadık” diyen yolcuları seyahat severleri ona tüm yorgunluklarını unutturdu.
Yolculukları; renkli, keşif ve serüven dolu bir ömrün izleri oldu.

         

İşimi seviyorum jant kapaklarını parlatmak benim işim…

          

Şuayip Küçüğün Dikiz Aynasında nede çok şey var

Birazdan Fransa Paris’teyiz, Şimdi İngiltere Londra’ya girmek üzereyiz, Münih Almanya’dayız, Venedik, Amsterdam, Bulgaristan, Avusturya, Macaristan Budapeşte, Viyana, Monte Carlo, ülkeleri, şehirleri, tünelleri, köprüleri, ormanları denizleri aştık, göstergelere baktım, marşa bastım, fren debriyaj gaz pedalı, hız kadrajı derken ben süzülüp gittim uzak diyarlara ve anladım ki ülkem kadar güzel bir yer yok.

           

Ülkemize sahip çıkalım Edirne, Bursa, Kayseri, Nevşehir, Kapadokya, Artvin, Rize, İstanbul, Mardin, Van, Bitlis, Kars, Erzurum, Fethiye, Urfa, Bayburt, Bozcaada, Çanakkale, Gökçeada, Assos, Ayvalık, Bergama, Edremit Körfezi, Kaz Dağları, Akçay, Çeşme, Bodrum, Marmaris, Antalya, Hatay, Mersin, Safranbolu, Bartın, Amasra, Bolu, Kartalkaya, Yedigöller, Abant, Çorum, Denizli, Pamukkale, Trabzon, İğneada, Adıyaman, Nemrut söylemekle bitmez ki Alper Bey diyor Şuayip Kaptan bende diyorum ki yazmakla da bitmez destanları, efsaneleri, örf adet ve gelenekleriyle Anadolu, eşsiz güzelliklerle dolu yurdumun her yanı.

           

Bir turizm şoförünün penceresinden bir paylaşımdı… yolunuz açık olsun…

Tatil tadında kalın.