TAFED’den Tüm Dünyaya Türk Mutfağı

TAFED Başkanı Zek Açıköz Tekbaş'ın emeklerini ve alın terini söz uçar yazı kalır, bugün varız belki yarın yokuz diyerek teşekkür belgesi ve TAFED Regalyesiyle onurlandırdı.

Alper TEKBAŞ alper@internethaber.com

Merhabalar,

Bu hafta bol lezzetler olsun, afiyetler şifalara karışsın lezzetlerimiz tüm dünyayı sarsın diye başlıyoruz.

Yurtdışından ya da başka bir şehirden bir misafirimiz gelse ona mutlaka yemeklerimizden tattırmak isteriz. Ya da gittiğimiz ülkenin kendine özgü yemeklerini merak eder tatmak isteriz. Yemek kültürü birleştirici, dostlukları kuvvetlendiren, yorgunlukları unutturan bir yaşam biçimidir. Kalbin damağa dokunduğu lezzetin farklı bir ifadesidir. İşte bu noktada lezzet dünyasının birbirinden değerli mutfak şefleri önderliğindeki Türk mutfağının emektarları adeta bir yıldız gibi soframızda parlar.

        

 Geçmişte birçok ünlüyü ağırlayan İzmir Fuarının bu kez konukları Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve her biri ayrı bir değer taşıyan ünlü mutfak şefleri ve onların izinde ilerleyen genç aşçılardı. Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz fuarın en çok ilgi gören isimlerinin başındaydı.  Yine ünlü şef Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Vekili Rahmi Yılmaz, İzmir Aşçılar Federasyonu Başkanı Necdet Polat, Bursa Hilton Mutfak Şefi Hüseyin Yılmaz,  yarışmalar Türk mutfağının dünü bugünü ve geleceğine dair çok önemli açıklamaları benimle ile paylaşan isimler oldular. TAFED Başkanı Zeki Açıköz, yediden yetmişe Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerin ağırlandığı, İzmir uluslararası yemek yarışması genç Türk aşçılarının en iyi şekilde yetişmesi, kendini ifade edebilmesi için çok önemlidir. Genç aşçılar geleceğimizdir diyerek Türk mutfağına ve lezzetlerine el birliği içerisinde sahip çıkmamızın ve tanıtmamızın gerekliliğini anlattı.

Türk mutfağına ilgi duyan yerli ve yabancı ziyaretçilerin duygu ve düşüncelerini de ekranlara taşıyoruz ve sizler için sürprizler yapmayı da unutmadık.  İzmir de yaşanılanlar Türk mutfağının ayak sesleriydi.

            

 “Yemek bir sanat, yemek bir kültür ve tarz, yemek bir haz, yemek bir mutluluktur”

Yemek bir yaşam tarzı, yemek kendime gösterdiğim saygı ve değer, yemek kendimi ve evreni sevme şeklim, yemek lezzeti sanata dönüştürdüğüm bir ritüeldir” diyen Rahmi Yılmaz veTürk mutfağının beyaz kepli sanatçıları III.İzmir Enternasyonel yemek yarışmasında  5-8 Aralık 2013 tarihleri arasında yılın Star Şefi ve ödüle layık genç aşçılarını alkışlarla seçerken İzmir Hilton Otelinin 32.katında düzenlenen muhteşem bir gala gecesiyle de bu unutulmaz yemek şölenini taçlandırdı.

               

 Aynı zamanda TAFED Regalyesinin anlamını Zeki Açıköz’e sizler için sorarken başkandan almış olduğum teşekkür belgesini de Atv Avrupa ekranlarında paylaştım.

TAFED Başkanı Zeki Açıköz, Türk mutfağının ve yemeklerinin tanıtımı, Önemi ve öz değerlerinin paylaşılmasında birlik ve beraberlik duygularıyla ATV Avrupa'da Alper Tekbaş'ın yürekten sunumuyla Türkiye, Kuzey Amerika, Kanada, Alaska, Meksika, Küba, Fransa, Hollanda, Belçika, Danimarka, İngiltere, Avusturya, İsviçre, İtalya, Malta, İspanya, İrlanda, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Slovenya, Macaristan, Polonya, Moldova, Ukrayna, Kırım, Güney Rusya Batı Ülkeleri, İskandinav Ülkeleri; İsveç ve Norveç. Balkanlar: Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Sırbistan, Hırvatistan, Fas, Tunus, Cezayir, Libya, Mısır, İsrail, Ürdün, Lübnan, Suriye, Irak, Suudi Arabistan gibi ülkelerde yayınlanan yoğun ilgi ve merakla İzlenilen program dolayısıyla Türk mutfağının değerli şeflerine ve emeği geçen herkese sevgi ve saygıyla şükranlarını iletti.

İzlemek isteyenler için işte o program

Tatil Tadında Kalın