Süleyman Soylu : Sezai Temelli'nin yüzünde meymenet yok!

Abone ol

ANTALYA'da konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'lıların belediye meclis üyesi yazıldığını belirterek Sezai Temelli'ye 'meymenetsiz' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'nın Aksu ilçesi Güzelyurt Mahallesi'nde tapu dağıtım törenine katıldı. Bakan Soylu, törende yaptığı konuşmada CHP'ye ve HDP'li Sezai Temelli'ye ağır bir dille yüklendi. 

Sezai Temelli'nin yüzünde meymenet yok

PKK'lıların belediye meclis üyeliğine yazıldığını öne süren Soylu, şu değerlendirmede bulundu:

-"299 PKK'lı ve HDP'liyi belediye meclis üyeliğine yazdılar. İnkar ediyorlar mı? Hayır. Sezai Temelli diye bir adam var. Adamın yüzünde meymenet yok. Diyor ki, 'Süleyman Soylu eksik söyledi. 300'ün üzerinde yazdık'.  Belediyelerimizde şehitlerin isimleri sokaklara ya da yapılan hizmetlere veriliyor. O zaman ne olacak belediye meclisinde parmak kaldırıp diyecekler ki 'bizim de Sur'da ölen bir teröristimiz vardı, onun ismini şuraya verelim' diyecekler."

Adıyaman Saadet Partisi adayı PKK'lı
-"Adıyaman’da Saadet Partisini vermişler PKK’lıya. Aynen öyle. Birlikte çalışıyorlar. Bir sözleşme yapmışlar. Yüzünde meymenet olmayan adam (Sezai Temelli) milletin yüzüne bakarak söyledi. 'Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş kazanacaksa bizden dolayı kazanacak. Biz alacağımızı seçimden sonra alacağız.' Bu senedi siz kiminle imzaladınız. Gazilerle mi, şehitlerle mi?

-Bu senedi kimin imzaladığı belli. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FETÖ şarlatanı, PKK, Kandil imzaladı. Önümüzdeki 4 buçuk yılda kaos oluşturacak bir fitne tohumu ekiyor Kılıçdaroğlu. "

"2 yılda 3 bin 333 teröristi etkisiz hale getirdik. PKK’nın üst düzey yöneticisi artık Türkiye’de yoktur.""

"Terörist cenazesine kimsenin gitmesine izin vermeyiz"

Kendisinin sert konuştuğu yönünde eleştirildiğini aktaran Soylu, şunları söyledi:

"Kadın çıkıp diyecek ki 'PKK’ya PYD’ye sırtımızı dayıyoruz', ne yapacağız sırtını mı sıvazlayacağız. Demek sen PKK'ya sırtını dayadın bizi tehdit ediyorsun ha. Sana şimdi 4 duvar verdik istediğin duvara daya. Hangisine istersen. Yıllardır bu ülkenin kardeşlerini birbirinden ayırmak için tezgaha getirmeye çalışıyorlar. Şimdi aynısını yapmaya çalışıyorlar. PKK'dan içeri girmiş bir terörist kendini cezaevinde astı. Bütün HDP'li vekiller bir araya gelmişler, bunu oraya defnedecekler. Biz terörist cenazesine kimsenin gitmesine izin vermeyiz. Hep bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar."

Günün Önemli Haberleri