Hollanda saldırganı Türk çıktı! Bakın nereli

Abone ol

HOLLANDA'nın Utrecht kentine bir tramvayda silahla ateş açarak bir kişinin ölümüne, altısı ağır çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan saldırgan Türkiye doğumlu çıktı. Ailevi meselelerden dolayı tramvaydaki yakınına, ardından yardım etmek isteyenlere ateş açtığı iddia edilen şüphelinin yakalandığı açıklandı.

Hollanda polisinden yapılan yazılı açıklamada, ülkenin Utrecht kentindeki 24 Ekim Meydanı'nda silahlı saldırı düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, saldırının bir tramvayın içinde gerçekleştiği, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibinin ulaştığı kaydedildi. 

Polisin resmi Twitter hesabından fotoğrafı paylaşılan 37 yaşındaki saldırganın isminin Gökmen Tanış olduğu belirtildi.

"1981 doğumlu, Yozgatlı"

Utrecht'te yaşayan Türk bir iş adamı, Gökmen Tanış'ın 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olduğunu, daha önce Çeçenistan'a gidip savaştığını söyledi.

Türk iş adamı, Tanış için, "Birkaç sene önce IŞİD'le bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti" açıklamasında bulundu.

Saldırıda ölen kişilerin sayısını 3'e yükseldi

Şüpheli yakalandı

Utrecht Belediye Başkanı Jan van Zanen'ın, polis ve savcı sözcüsü ile yaptığı basın toplantısında, Utrecht kentindeki 24 Ekim Meydanı'nda düzenlenen silahlı saldırıdaki şüpheli Gökmen Tanış'ın yakalandığı açıklandı. 

Polis Sözcüsü Rob van Bree de kendilerine gelen yeni bir bilgiye göre şüphelinin yakalandığını duyurdu. 

Belediye Başkanı Jan van Zanen ise silahlı saldırının henüz sebebinin belli olmadığını belirtti.

Ne olmuştu?

Utrecht polisinden yapılan açıklama kentteki 24 Ekim Meydanı yakınlarında bulunan Oudenrijn Hastanesi civarındaki tramvay istasyonunda yerel saatle 10:45'te silahlı saldırı gerçekleştirildi. Tramvay içerisinde gerçekleştirilen saldırı sebebiyle 3 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 5 kişinin yaralandığını duyurdu.

Günün Önemli Haberleri