Sebze sonrası tanzim bakliyat geliyor

Abone ol

Artan sebze fiyatlarına karşın belediyeler tarafından tanzim alanları kuruldu ancak bu tanzim yerleri sadece sebze ve meyve ile sınırla kalmayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tanzim satışların kapsamının genişleyeceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Ankara Keçiören ve  Sincan’daki açılış konuşmasında  tanzim satışlarının kapsamlarının genişleyeceği sinyalini verdi.

Halka hitap eden Erdoğan temizlik ürünlerinin de artık tanzim satış yerlerinde bulunacağını duyurdu. Keçiörende temizlik malzemesi müjdesi veren Erdoğan Keçiören’deki konuşmasında "Tanzim satışlar başladı. Fiyatlar neredeyse yarı yarıya inmiş vaziyette. Halk ekmekte nasıl ucuz ekmeği vatandaşımıza gönderdiysek, sebzede meyvede, temizlik malzemelerinde de buna gireceğiz" dedi.

BULGUR PİRİNÇ DE EKLENECEK
Daha sonra Sincan’daki törene katılan Erdoğan sebze meyve fiyatlarının fırsatçılar tarafından arttırıldığına dikkat çekti. Erdoğan buradaki konuşmasında  pirinç, bulgur ve mercimek gibi bakliyat ürünlerinin de tanzim satışına dahil olacağını açıkladı.

BU BİR TERÖRDÜR

Erdoğan’ın tanzim satışlarının kapsamını genişlettiğini duyurduğu konuşması şöyle: "Cumhurbaşkanı Erdoğan "Son günlerde Türkiye'de bir oyun oynanmaya başlandı. Patlıcan, domates, patates, salatalık... Fiyatları tırmandırmaya başladılar. Bu bir terör estirmeydi. Nasıl Gabar'da, Cudi'de inlerine girdiysek bu gıda terörünü estirenlere de belediyeler vasıtasıyla tanzim satışlar kurarak bugün itibariyle ucuz ürünü satmaya başladık. Şu anda Ankara'da bu çalışmalar başladı. Fiyatlar neredeyse yarı yarıya inmiş vaziyette. Halk ekmekte nasıl ucuz ekmeği vatandaşımıza gönderiysek, sebzede meyvede, temizlik malzemelerinde de buna gireceğiz. Oyunu hep beraber bozacağız. Bu terörü estirenlere müsaade etmeyeceğiz.

HEPSİ EKLENECEK

Patates, domates, biber, marul, ıspanak. Ne oldu? Bugünden itibaren Ankara,  İstanbul başladık. Direkt olarak bu ürünleri satmaya başladık. Şimdi fiyatlar yarıya indi daha da inecek ve bunlarla kalmayacağız. Pirinç, bulgur, mercimek hepsi eklenecek" 

Günün Önemli Haberleri