Lucescu gitti Milli Takım ona emanet

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile yollarını ayırdı. Ay-yıldızlı ekibimizin EURO 2020 elemeleri H Grubu’nda oynanacak Arnavutluk ve Moldova maçlarında takımın başında Tayfur Havutçu yer alacak.

Sonunda beklenen oldu ve TFF, Türkiye Millî Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile yolları ayırdı. 1 Haziran'dan itibaren millî takımın başında Şenol Güneş yer alacak.

Hatırlanacağı gibi Şenol Hoca, Bursa maçı sonrası konuyla ilgili sorulara, "Böyle bir teklif yok. Beşiktaş'ta kalmak için uğraşacağım" açıklaması yapmıştı.

İKİ MAÇA HAVUTÇU ÇIKACAK
Ay-yıldızlı ekibimizin EURO 2020 elemeleri H Grubu’nda oynanacak Arnavutluk ve Moldova maçlarında takımın başında Tayfur Havutçu yer alacak. Sezonun bitmesiyle birlikte Güneş kolları sıvayacak. 


KÜME DÜŞÜRMÜŞTÜ

Sözleşmesinde tazminat maddesi bulunmayan 73 yaşındaki Lucescu'ya 600 bin avroluk (yaklaşık 3,6 milyon TL) alacağı ödenecek. Daha önce Galatasaray ve Beşiktaş’ı çalıştıran Rumen teknik adam, Ağustos 2017’de millî takımın başına geçmişti. Ay-yıldızlılar Luce yönetiminde 2018 Dünya Kupası Elemelerinde turnuva vizesi alamadı. Millî takım, ilk defa düzenlenen UEFA Uluslar Ligi’nde ise dört maçta bir galibiyet, üç mağlubiyetle C Ligi’ne düştü ve bu performansıyla büyük hayal kırıklığına yol açtı. 

''TÜRKİYE'NİN KALBİMDE DAİMA ÖZEL BİR YERİ OLACAK''
Mircea Lucescu “Türkiye A Millî Takımı’nın kadrosunu yenilemek ve gençleştirmek hedefiyle çıkmış olduğumuz yolda çalışmalarımızı tamamladığımıza inanıyorum. 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri öncesinde TFF yönetiminin ve yeni teknik direktörün önünü açmak için karşılıklı anlaşarak bu kararı aldık. Türkiye’nin kalbimde daima özel bir yeri olacak” dedi. 

Günün Önemli Haberleri