Sahibinden.com kimin? Aksoy Grup'un sahibi Taner Aksoy kimdir

Abone ol

Türkiye’nin ilan ve alışverişte ilk adresi sahibinden.com, 2000 yılında Aksoy Group tarafından kuruldu peki sahibindenin sahibi Taner Aksoy kimdir?

Aksoy Grup bünyesinde yer alan sahibinden.com, Türkiye’nin en büyük elektronik ticaret ve ilan platformu olma özelliğini taşıyor. Ayda 44.3 milyon kullanıcısı bulunan sitede 600'den fazla kişi çalışıyor. 

Emlak, Vasıta, Alışveriş, İş Makineleri & Sanayi, Yedek Parça-Aksesuar-Donanım & Tuning, Hizmetler, İş İlanları, Hayvanlar Âlemi, Özel Ders Verenler ve Yardımcı Arayanlar olmak üzere toplam 10 kategoride hizmet veren sahibinden.com, İstanbul ve Ankara’da bulunan 2 adet veri merkezi, 1000’den fazla sunucu ile hizmet veriyor. 

Aksoy Grup kimin? 
Aksoy Grup 1982 yılında kuruldu. Richmond Otelleri ve Capitol Alışveriş Merkezi’nin sahibi Aksoy Group’un kurucusu Mustafa Aksoy'dur. 1990’lı yıllara kadar tekstil ve hazır giyim sektörlerinde faaliyet gösteren Aksoy grup 1992 yılında oteller zinciri yatırımı ile turizm sektörüne giriş yaptı. 1999 yılında internet alanına yatırım kararı aldılar.

Taner Aksoy kimdir? 
Sahibinden.com’un kurucusu Mustafa Aksoy'un büyük oğlu Taner Aksoy oldu. 1971 doğumlu Taner Aksoy şu anda Aksoy Grup'un CEO'su olarak görev yapıyor. 3 çocuğu olan Mustafa Aksoy, 2009 yılında tüm işlerini onlara devredip yelkenle dünya turuna çıkmıştı. Büyük oğlu Taner Aksoy CEO görevini üstlenirken kızı Belgin Aksoy otellerden ve turizmden sorumlu, en küçük oğlu Mert Aksoy ise finans ve mali işlere bakıyor. 

Sahibindenin binası da ödüllü
sahibinden.com ayrıca İstanbul’daki genel merkezi Sahiplex ile Mayıs 2016 itibarıyla Türkiye’nin “Yeşil Ofis” seçilen ilk e-ticaret şirketi unvanını da kazandı.

Günün Önemli Haberleri