Sahibinden com satıldı mı? Uçuk bir rakam konuşuluyor açıklama geldi

Abone ol

İnternetteki e-ticaret platformu sabinden sitesinin bir İngiltere şirketine satılacağına dair iddialar çıktı, kurumdan açıklama geldi.

Türkiye'nin en büyük alım satım sitesi olan 'sahibinden.com'a İngiliz Marks & Mann şirketinin 4.8 milyar dolar teklif ettiği iddia edildi. Gündeme bomba gibi düşen iddiaya ilişkin kurumdan açıklama geldi. 

Açıklamada, satış iddiasının gerçek olmadığı belirtilerek şöyle denildi:
-“Bugün bir ulusal gazetede ‘4,8 milyar dolara sahibinden site' başlıklı bir haber yayınlanmıştır. Söz konusu haber gerçeği yansıtmamakta olup şirketimizin gündeminde böyle bir konu bulunmamaktadır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına saygılarımızla dikkatinize sunuyoruz.” 

Bir haftadır İngiliz şirketi burada
Sahibinden sitesinin satılacağına ilişkin haberi Türkiye Gazetesi yayınladı. Haberde İngiliz emlak şirketi Marks & Mann'ın Sahibinden sitesi için kesenin ağzını açtığı belirtildi.

İddiaya göre İngiliz şirketi bir haftadır şirketin İstanbul'daki merkezinin kapısını aşındırıyor.

Sahibinden sitesi için İngiliz şirketi servet önerdi. Teklif edilen rakamın 4,8 milyar dolar olduğu söyleniyor.


Söz konusu rakamla satış olursa bugüne kadar Türkiye'deki en yüksek limitli internet portalı satışı gerçekleşmiş olacak. 

Talipli kim?
Bir aile şirketi olan Marks & Mann ise 100 yıldan fazla emlakçılık deneyimine sahip. Şirket online emlak İngiltere dışında ciddi yatırımlar yapıyor. Türkiye'nin ilk emlak sitelerinden biri olan Sahibinden sitesinde, 2018 yılında ayda ortalama 44,3 milyondan fazla kullanıcıya hizmet verdi. Sahibinden sitesinde 2018 Ocak ayından itibaren otomobil, kamyonet, kamyon, minibüs, otobüs ve özel amaçlılar olmak üzere toplamda 5,5 milyondan fazla vasıta ilanı verildi.

Sahibinden.com’un kurucusu Capitol alışveriş merkezinin de sahibi olan Mustafa Aksoy'un büyük oğlu Taner Aksoy'dur.  1971 doğumlu Taner Aksoy şu anda Aksoy Grup'un CEO'su olarak görev yapıyor.

Yemeksepeti satılmıştı
Türkiye'nin en büyük internet sitelerinden Yemeksepeti, 2015 yılında dünyanın en büyük online yemek sipariş platformu Delivery Hero'ya 589 milyon dolara gitmişti. 

Günün Önemli Haberleri