Özgür Özel'den Süleyman Soylu'ya çok ağır yanıt

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "Ankara Büyükşehir'e Kılıçdaroğlu'nun adımını attırmayın." sözlerini ağır bir ille eleştirdi. Özel, Özel, "Bu meczubun düzeyine inmek siyaseten bize zul" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. "Tanzim satış işiyle sorunu çözdük." ifadelerinin kullanıldığını anımsatan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aldıklarından ucuza satıyorlar. Antalya halinde bile o fiyata alamıyorsun. Ne kadar sürdüreceksin diye sorduğunuzda, dürüst bir bürokrat, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü '2,5 ay sürecek' demiş. Tanzim satış mağazası değil, araba ya da çadır. 31 Mart'tan sonra kontak çalışır, bu tatlı hikaye de biter, 2,5 aylık planlıyorlar. Çadırı toplayıp gidecekler. Seçim çadırları kalktığında tanzim satış çadırları da kalkmış olacak. Son seçmen oyunu kullandığında uzun adam, arabayı bu meydandan çekip götürecek. Tanzim satış aracının arkasında yerli üretim logosu var, içindeki çuvalların üzerinde Suriye'den gelen patatesler var. Bu fiyatlar seçime kadar. Patates, soğan, patlıcanda hangi ürünü ele alırsanız alın seçim indirimi söz konusu."

"Endazeyi kaçırdı"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "Ankara Büyükşehir'e Kılıçdaroğlu'nun adımını attırmayın." sözlerini eleştiren Özel, Soylu'nun "şirazeyi kaybettiğini, endazeyi kaçırdığını" ileri sürdü.

Özel, "Bu meczubun düzeyine inmek siyaseten bize zul. Erdoğan'a edilmiş en ağır haraketlerin yüzde 80'ini bu meczup etti. Erdoğan, 'Süleyman gel oğlum' deyince, bu koşa koşa gitti. Bunun kafayı sevdiler, altına bir araba, masa, 'bakan oldun oğlum' dediler. Söylediği her sözü unuttu. Ankara, İstanbul'u aldık, iktidara geldik, Kılıçdaroğlu, 'Gel oğlum Süleyman' dese, ilk sen koşarsın. Bizim öyle niyetimiz yok. Senin gibi meczup sahibine yakışır. " değerlendirmesini yaptı.

Günün Önemli Haberleri