Fatih Altaylı'ya yayını Abdullah Gül mü ayarladı? Çağlar Cilara konuştu

Abone ol

Yeni Akit yazarı Fahrettin Dede, Fatih Altaylı’nın TV 5’te Çağlar Cilara’nın programına konuk olmasını Abdullah Gül’e bağladı. Cilara ise "Koskoca Cumhurbaşkanı'nın işi gücü yok bana konuk mu ayarlayacak?" diyerek Dede'ye yanıt verdi.

Yeni Akit gazetesi köşe yazarı Fahrettin Dede, bugünkü yazısında sunucu Çağlar Cilara'nın TV5'te program sunmasının ve yayına Fatih Altaylı'yı konuk almasının bir dönüşüm olduğunu belirterek, arkasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün olduğunu iddia etti. Dede'nin bu sözlerinin ardından Cilara'dan da yanıt gecikmedi.

Çağlar Cilara, sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili bir paylaşım yaparak, "Koskoca Cumhurbaşkanı'nın işi gücü yok bana konuk mu ayarlayacak." ifadelerini kullandı.

"SADECE SENİN İÇİN GELDİM": Fatih Altaylı  ise programın başında Çağlar Cilara'nın hatırı için yayına katıldığını belirtmiş ve "Ben normalde kendi kanalımın dışındaki kanallara çıkmıyorum. Özellikle siyasi konularda söyleyeceğimi kendi kanalımda söylemeyi tercih ediyorum. Sadece senin için geldim" demişti. 

İşte Fahrettin Dede’nin yazısının ilgili bölümü:

Hareketlenmenin bir tarafında Saadet Partisi’nin bulunduğu artık aşikâr! Temel Karamollaoğlu yönetimindeki SP, 24 Haziran seçimleri sürecinde izlediği agresif siyaset dilini tam olarak terk etmiş değil. Ayrıca bu ne kadar mantıklıdır bilemem ama; geçenlerde Abdullah Gül’ün yeni partisi olarak Saadet’in dönüştürüleceği bile dillendirildi.

TV5’te Çağlar Cilara’ya program sundurtup Fatih Altaylı’yı konuk ettiren dönüşümün arkasında da Abdullah Gül’ün olduğu iddiası var. Milli Gazete, muhalif yayınlarına devam ediyor. İslamcıların entelektüel gazetesi Karar, yeni partinin açık destekleyicisi olacak. Hükümet tarafından tecrit edildiği propagandası yapan gazeteyi şimdiye kadar hem Davutoğlu’nun hem de Gül’ün ziyaret ettiğini de not olarak ekleyim. Bu arada, Yeni Asya da rahatsız; yeni parti fikrine hiç de olumsuz bakmaz.

Ahmet Kekeç de Gül'ü işaret etmişti
Star yazarı Ahmet Kekeç de 4 gün önce ‘Her taşın altından o çıkıyor’ diyerek Abdullah Gül'ü işaret etmişti. Kekeç şöyle yazmıştı:

"Erdoğan’dan nefret edenler konsorsiyumu bir etkinlik mi düzenliyor! Sayın Gül orada hazır ve nazır... Partisi ve dava arkadaşları aleyhinde bir pozisyon mu oluştu!  Sayın Gül “açıklamaları” ve “terbiye özürlü” başdanışmanıyla orada hazır ve nazır... 

Erdoğan’ı indirecek plan ve projeler üzerinde yüksek fikir teatisi mi yapılıyor!  Sayın Gül orada hazır ve nazır... Erdoğan’a karşı “çatı adayı” arayışına mı girişiliyor!  Sayın Gül “tam ve geniş mutabakat” şartıyla orada hazır ve nazır... 

Erdoğan’dan nefret eden AK Parti’liler yeni parti arayışına mı girdi!  Sayın Gül orada hazır ve nazır... 

(...) Her yerde Abdullah Gül. Hangi taşı kaldırsanız, altından aynı suret çıkıyor.  İnsanın, “İyi ki aktif siyasi hayatına nokta koydu” diyesi geliyor.  Maazallah bir de aktif siyasetin içinde olsaydı! 

Günün Önemli Haberleri