İYİ Parti'den flaş Burhanettin Kocamaz hamlesi!

Abone ol

Mersin İl Başkanlığı tarafından adaylık listesi Yüksek Seçim Kurulu’na geç bildirilince aday gösterilemeyen İYİ Parti Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın Demokrat Partiden aday gösterilmesi bekleniyor.

İYİ Parti’nin Mersin İl Başkanlığı heyeti, adaylık listesini dün saat 17.00’den sonra Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) vermişti. YSK yetkileri, listenin geç gelmesi nedeniyle Burhanettin Kocamaz’ın adaylığını kabul etmemişti. Bunun üzerine Parti genel merkezi Kocamaz'ı aday gösterebilmek için formül aramaya başladı. 

Bu kapsamda Demokrat Parti'nin Mersin İl Başkanı Ankara'ya geldi.

Aynı zamanda Demoktat Parti Genel Başkan Gültekin Uysal ile Burhanettin Kocamaz görüşüyor.

NTV'de yer alan habere göre; Demokrat Parti'nin Mersin'de adayını geri çekmesi Kocamaz'ın partiden aday gösterilmesi bekleniyor.

AKŞENER: BU İHMAL DEĞİL KUMPAS: MHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçen mevcut belediye başkanı Burhanettin Kocamaz, aday olamayınca Genel Başkan Meral Akşaner'den konuya ilişkin sert bir açıklama gelmişti. Akşener, olayın ihmal değil kumpas olduğuna dikkat çekmiş ve ''Bu hain kumpas aramızdan birilerinin ihmali gibi gösterildi. Bu bir ihmal, sorumsuzluk değildir" ifadelerini kullanmıştı. 

Günün Önemli Haberleri